Blijspel: Alle ballen op Bertha

  14-01-2023
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Vilsterij te Vilsteren


  VILSTEREN – Na twee jaren van afwezigheid door corona mag toneelvereniging Tot Nut en Vermaak uit Vilsteren, weer op de planken staan. Het gezelschap popelt om de bezoekers een gezellig avondje lachen, gieren en brullen aan te bieden. Er is gekozen voor het blijspel ‘Alle ballen op Bertha’, geschreven door Winnie Abel.

  Het gezelschap neemt de bezoekers mee naar het eetcafé ‘de Warme Bal’ van Bertha Wolters. Dit naar frituurvet ruikende café is niet bepaald een genoegen. Het eetcafé wordt gefinancierd door Bertha’s neef die denkt dat het een chic restaurant is. Wanneer hij zijn opwachting maakt, schiet de paniek Bertha om het lijf. Binnen 24 uur moet het café omgetoverd worden tot restaurant. Hiermee staat de dagelijkse gang van zaken in de kroeg behoorlijk op z’n kop. Stamgast Mieke moet plotseling de rol van nette chique gast aannemen, Bertha’s onhandige vriend Job struikelt van de ene ramp in de andere, de zwijgzame stamgast Henk weigert om te vertrekken en Bertha’s jaloerse horeca-buurvrouw zorgt voor ongedierte. Wat volgt is een heerlijk en grappig verwisselingsspel waarbij alles fout gaat wat maar fout kan gaan.
  Het blijspel is drie keer te zien in De Vilsterij, namelijk op 13, 14 en 21 januari. Aanvang is telkens om 20.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa of via tnevvilsteren@gmail.com.