Kinderboerderij: kerstbakjes maken

  17-12-2022
  14:30 - 23:59

  Locatie
  Kinderboerderij, Het Laar 2c te Ommen


  OMMEN – Kinderboerderij Ommen nodigt kinderen uit om zaterdagmiddag 17 december kerstbakjes te komen maken. Onder begeleiding van het educatieteam nemen zij de mooiste creaties mee naar huis. De kosten zijn vijf euro per kind, inclusief alle materialen en een glaasje ranja met iets lekkers. Het begint om 14.30 uur.

  Op eerste kerstdag is de kinderboerderij ook open en houdt dan een kinderkerstwandeling. Het is een wandeling op en rondom de kinderboerderij. Hierbij worden de lampjes gevolgd, de kerst/bingofiguren gezocht en maken de kinderen eigen popcorn boven de vuurton. Bovendien kan er een gesprekje worden aangeknoopt met de Kerstman en kunnen Jozef en Maria in de stal worden bezocht. Deelnemen kost twee euro per persoon. Verder is er warme chocomelk met slagroom of een bekertje glühwein, uiteraard wordt een vrije kerstgift zeer gewaardeerd.

  Oliebollen

  Op oudejaarsdag worden er weer oliebollen gebakken op de boerderij die tevens te bestellen zijn. Ze kosten 1 euro per bol, bij 10 oliebollen is de 11de gratis. Ze zijn verkrijgbaar in naturel, met krenten of met krenten en appel. Het doorgeven van een bestelling kan via: inschrijven@kinderboerderijommen.nl of op de kinderboerderij in de huiskamer onder vermelding van: naam, telefoonnummer, het aantal oliebollen en het tijdstip van ophalen op zaterdag 31 december (na 14.00 uur).