Write for Rights – Amnesty International

  09-12-2022
  19:00 - 22:00

  Locatie
  Trefkoele te Dalfsen


  Amnesty International vraagt inwoners van de gemeente Dalfsen brieven te schrijven tegen onrecht

  DALFSEN – Ieder jaar rond 10 december – Internationale dag van de Rechten van de Mens – worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in de gemeente Dalfsen is er een samenkomst tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International.

  Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren. Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor Zineb Redouane. Zij kwam om het leven toen mensen in haar straat in Marseille, Frankrijk demonstreerden. Ze werd in het gezicht geraakt door een traangasgranaat van de politie en overleed in het ziekenhuis. Bijna vier jaar na haar dood is er nog niemand verantwoordelijk gehouden voor de aanval op haar leven. Ook voert Amnesty International actie voor Vahid Afkari, die in 2017 en 2018 vreedzaam demonstreerde tegen politieke onderdrukking in Iran. Hij werd daarvoor veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Hij werd gemarteld en zit in eenzame opsluiting.

  Schrijven heeft effect

  Inwoners van de gemeente Dalfsen zijn op vrijdag 9 december tussen 19.00 en 22.00 uur welkom in het Pluscafé van de Trefkoele . Onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers (in verband met het jubileum) worden vele brieven geschreven om de onderdrukte medemens te ondersteunen. Indien men niet in de gelegenheid is om zelf langs te komen, dan kan er via amnestydalfsen@gmail.com een schrijfpakketje worden aangevraagd om de brieven thuis te schrijven. Ook kan men een pakketje ophalen in de Wereldwinkel in Dalfsen. Het schrijven van brieven heeft de situatie van veel mensen al verbeterd. Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty International machthebbers om onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om mensen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid. Kijk op de website voor de successen die reeds zijn behaald.

  www.amnesty.nl/organiseren/successen