Wereldlichtjesdag

  11-12-2022
  19:00 - 23:59

  Locatie
  vijver - Jeroen Boschstraat te Ommen


  Wereldlichtjesdag Ommen 2022

  OMMEN – Op 11 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd gaat er om 19.00 uur een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor de zesde keer Wereldlichtjesdag plaats. De afgelopen twee jaar is er online een herdenking geweest maar nu het weer mogelijk is om bij elkaar te zijn, vindt de samenkomst plaats aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat.

  Stichting Wereldlichtjesdag Ommen is een initiatief van Ommer ouders van een overleden kind en werd in 2017 opgericht. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en donaties/sponsoring van particulieren en bedrijven, die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen. Hierdoor kunnen de lichtbootjes kosteloos uitgereikt worden aan een ieder die een kind wil herdenken. Op de avond zelf kan er worden gedoneerd in de giftenbus bij de ingang en via een QR-code, tevens kan dit ook op de website om de stichting te steunen.

  Lichtbootjes

  “De bijeenkomst start om 18.15 uur met ontvangst en uitreiking van de lichtbootjes” aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. Er is gelegenheid om de lichtbootjes met een tekst, bloem of (koos)naam van het kind te personaliseren. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor een ieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind dat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden. “Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als we de (koos)naam van het kind mogen benoemen, kan dit per e-mail doorgegeven worden. Er wordt dan een bevestiging teruggemaild wanneer wij die mooie naam noemen en zeker te zijn over de juiste uitspraak.”

  Precious Child

  Om 18.30 uur wordt de herdenkingsbijeenkomst met enkele woorden en met zang van popkoor HoorHaar uit Zwolle geopend. “De bedoeling is dat om 19.00 uur alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan terwijl het speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerde lied ‘Precious Child’ te horen is”, vult Marianne Zandman aan. Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Rond 19.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 7 december ) info@wereldlichtjesdagommen.nl of via de website. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnenlocatie, wordt dit via social media en de website bekend gemaakt.

  www.wereldlichtjesdagommen.nl