Mini-college grote accu’s, mestvergisting en pyrolise

  29-11-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Kern te Ommen


  OMMEN – Op dinsdag 29 november houdt Agrarische Natuurvereniging De Ommer Marke haar jaarvergadering om 20.00 uur in De Kern in Ommen.

  Melkveehouder Remco de Vos uit Lemelerveld geeft deze avond een korte presentatie over de uitkomsten van de pilot Energie van Eigen Erf op zijn bedrijf. Wat heeft de pilot zijn bedrijf opgeleverd en wat kunnen anderen hier van leren? Centraal op het programma staat een mini-college: grote accu’s, mestvergisting en pyrolise door Martijn Beerthuizen, operationeel directeur bij SophSys BV in Sneek, een gerenommeerd bedrijf in de ontwikkeling van groene energie met bijzondere expertise in pyrolise en grote accu’s. Martijn is daarnaast ook verbonden als lector op het gebied van groene brandstoffen en motoren aan de staatsuniversiteit van Marioepol in Oekraïne.

  Na afloop weten toehoorders wat de voor- en nadelen van een grote accu zijn en heeft men inzicht in de berekening van de benodigde capaciteit, waarmee kosten bespaard kunnen worden. De verschillen tussen de accu-types die nu voorhanden zijn komen ook aan bod, zodat men aan het eind van de avond over voldoende informatie beschikt om zelfstandig te kunnen beslissen over de eventuele aanschaf van een grote accu. Na afloop is er gelegenheid tot vragen en napraten onder het genot van een drankje. Vanwege het grote maatschappelijke belang van de energietransitie is deze avond vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Opgave is wel gewenst, dit kan via secretariaat@ommermarke.nl