Optreden van de midwinterhoornbloazers

  27-11-2022
  14:00 - 15:00

  Locatie
  de Zwevende Kei, station te Dalfsen


  DALFSEN – De groep midwinterhoornbloazers uit Dalfsen zijn al enkele weken volop aan het oefenen ter voorbereiding op de bloasperiode. “Na twee jaar van ingetogen bloazen denken wij dit jaar weer ouderwets te kunnen bloazen”, aldus woordvoerder Rinus Reuvekamp.

  Het is mooi om te zien hoe de groep zich voorbereidt. Afgelopen woensdag in hun locatie in de schuur op Huize Den Berg was deskundige Luc Oordink uit Hardenberg aanwezig om de groep nog enkele aanwijzingen te geven. Nadat eenieder een aantal tonen had laten horen, volgden aanwijzingen hoe vooral goed om te gaan met de ademhaling. “Blijf oefenen op het gevaar af geen buren over te houden”, zegt Oordink met een glimlach. Mede door het geven van een aantal workshops om een midwinterhoorn te maken, leverde dat de midwinterhoorn groep Dals’n een aantal nieuwe leden op. De totale groep bestaat nu uit 33 personen waaronder 5 vrouwen. Enkele jeugdleden oefenen bij muziekvereniging Excelsior in Dalfsen. De groep treedt voor het eerst in het openbaar op, komende zondag 27 november, de eerste zondag van advent. Tijdstip en plaats van handeling is van 14.00 tot 15.00 uur bij de Zwevende Kei, station Dalfsen. “Publiek is van harte welkom bij het aanbloazen” aldus Reuvekamp. Het totale programma van de Bloasgroep Dals’n voor de komende periode, de bloaslieste voor 2022/2023, is te vinden op:

  www.midwinterhoorndalfsen.nl

  Tekst/Foto: Evert Jan Goos

  De Blaoasgroep Dals’n oefende de afgelopen weken iedere woensdagavond voor het komende bloas seizoen in een schuur op Huize Den Berg.