Verhalencafé: Ronald ten Kate

  30-11-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Spil te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Woensdag 30 november is Ronald ten Kate, oud teammanager en tegenwoordig principal van het succesvolle Ten Kate Racing, te gast in het Verhalencafe in kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

  Ten Kate Racing is ruim 25 jaar actief in de wegracerij. De uitvalbasis van het team is het motordorp Nieuwleusen, waar de motorrijdersdichtheid bij de top van Nederland hoort (in de gemeente Dalfsen hebben van elke duizend inwoners maar liefst 189 een motorrijbewijs en daarvan hebben 101 personen een eigen motor). Nieuwleusen heeft naast Ten Kate Racing ook twee motorclubs, twee raceteams en diverse actieve rijders in de motorsport.

  Titels en tegenslagen

  In 2002 werd door Ten Kate Racing de eerste titel in het WK Supersport binnengehaald. Ook dit jaar werd Dominique Aegerter, een rijder van Ten Kate Racing wereldkampioen en werd Ten Kate Racing kampioen van de wereld Supersportteams 2022. Er valt dus veel te vertellen over het ontstaan van het team, de kampioenschappen, de coureurs, maar ook over de tegenslagen die het team te verwerken kreeg.
  Geïnteresseerden die graag willen weten hoe een raceweekend eruit ziet, wat er allemaal gebeurt in de paddock en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, zijn van harte welkom in het Verhalencafe. Het begint om 20.00 uur