Presentatie over positieve gezondheid

  22-11-2022
  19:30 - 23:59

  Locatie
  Vechtgenotenhuis te Ommen


  OMMEN – Op uitnodiging van het Vechtgenotenhuis geeft fysiotherapeut Frederik Jaspers Faijer van De Haere op dinsdag 22 november een presentatie over positieve gezondheid.

  Kanker zet het leven van mensen grondig op de kop. De diagnose is meestal een keiharde ‘lifechanger’ waar (ex-)patiënten en hun naasten hun eigen weg in moeten zoeken. Die weg is voor iedereen anders, een vaste route is er niet en een eenduidige eindbestemming evenmin. Wat er wél is, zijn verschillende inzichten waarin mensen houvast kunnen vinden. Zoals positieve gezondheid: een andere, bredere benadering van gezondheid, waarbij het minder gaat om wat niet (meer) kan, maar vooral om wat wél kan.

  Gedrag en gezondheid

  Fysio- en ergotherapeuten zien dagelijks mensen die worstelen met klachten en/of aandoeningen. Sommigen herstellen, anderen niet. Maar altijd geldt: een mens is méér dan zijn ziekte of beperking. Door de focus te verleggen van zorg en ziekte naar gedrag en gezondheid, voelen veel mensen zich letterlijk beter. Hoe deze manier van denken wordt overgebracht en in de praktijk succesvol wordt toegepast, legt Frederik Jaspers Faijer uit op 22 november a.s. in het Vechtgenotenhuis. Inloop vanaf 19.15 uur, start programma 19.30 uur.