Intocht Sinterklaas

  12-11-2022
  14:00 - 23:59

  Locatie
  Vechtkade te Dalfsen


  DALFSEN – Komende zaterdag 12 november vaart de pakjesboot van Sinterklaas weer koers over de Vecht richting Dalfsen. Om twee uur ’s middags komt de Goedheiligman met maar liefst twintig Pieten aan bij de haven.

  Na een jaar zonder intocht in 2020 en een alternatieve rondrit in een oldtimer door Dalfsen, kan Sinterklaas dit jaar eindelijk weer gebruik maken van zijn trouwe pakjesboot de Vechtvaarder. Dat betekent dat komende zaterdag Sinterklaas en de Pieten weer welkom kunnen worden geheten aan de Vechtkade. De boot meert aan nabij de jachthaven. Vanaf daar verplaatst Sinterklaas zich samen met wethouder Ruud van Leeuwen en onder begeleiding van het meer dan 100-jarige Excelsior, te voet langs het gemeentehuis, door de Raadhuisstraat, richting de Prinsenstraat.

  Kindermiddag

  Bij de VII Deugden slaat de stoet de Prinsenstraat in. Vervolgens komt het Kerkplein in zicht en zal de muziek van de DJ al te horen zijn. Sinterklaas zal het podium betreden zodat alle kinderen het goed kunnen zien. Hier kan het publiek Sinterklaas een warm welkom geven en zal er speciaal aandacht zijn voor muziekvereniging Excelsior. Voor de allerkleinsten is er een gezellige kindermiddag, waarbij de jonge kinderen de kans hebben om Sinterklaas een hand te geven. Dit vindt plaats in het gebouw de Overkant, ook aan het Kerkplein.

  Ondernemend Dalfsen

  Organisatie Ondernemend Dalfsen staat elk jaar garant voor de intocht van Sinterklaas in Dalfsen. De centrale organisatie is in handen van een groep van tien vrijwilligers. Daarnaast zijn er zo’n 35 vrijwilligers en ondernemers in touw bij de intocht op de dag van de aankomst. De toegankelijk van dit evenement vinden de winkeliers erg belangrijk. Het doel is dat alle kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s deze oergezellige en veelzijdige intocht gratis mee kunnen maken.

  Foto: Robert Westera