Sallands Bakfeest

  05-11-2022
  20:30 - 01:00

  Locatie
  Tussen de Brinkweg en de Wesummerweg te Dalfsen


  DALFSEN – Het is de negentiende editie in twintig jaar. Vorig jaar kon het Sallands Bakfeest vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan, maar dit jaar is de weg weer vrij voor een stevig feestje met stampende muziek. Op zaterdag 5 november zorgen achtereenvolgens Royal Beat, Marloez Atemlos, DJ Outsiders, Mooi Wark en DJ Eric Dokter ervoor dat de stemming weer tot het kookpunt stijgt in de feesttent aan de Brinkweg.

  Het Sallands Bakfeest heeft in de afgelopen twintig jaar een stevige reputatie opgebouwd bij feestgangers uit de wijde regio. Ook deze negentiende editie bevat veel vertrouwde elementen, al zijn er ook enkele nieuwe ontwikkelingen. Zo staat de feesttent ditmaal op een iets andere plek op het terrein aan de Brinkweg. Er is voor het tweede jaar sprake van een voorverkoop en ook het busvervoer vanuit omliggende plaatsen is breder van opzet.

  Mooi Wark

  De groep van zes organisatoren is nog dezelfde als in de beginjaren. En ook het tiental vaste vrijwilligers dat elk jaar de schouders zet onder de opbouw en de ontmanteling van de feesttent is onveranderd. Eveneens vertrouwd is de aanwezigheid van Mooi Wark. De Drentse boerenrockband was al vele malen eerder van de partij op het Bakfeest. Net als vorig jaar sluiten ze het evenement af. “In de beginjaren speelden ze vaak als eerste, maar ze zijn ook prima in staat om het feest naar een hoogtepunt te stuwen”, weet Bert Dijsselhof, een van de zes organisatoren. Zelf is hij het meest trots op de komst van de Haagse hardstyle-DJ Outsiders: “Sinds we hem afgelopen winter hebben geboekt, is zijn populariteit fors toegenomen. Dat is achteraf gezien een schot in de roos.”

  Voorverkoop

  Daarnaast zijn kaartjes voor deze editie van het Bakfeest uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop, zowel via de eigen website als bij diverse lokale horecagelegenheden. Voorheen gold aan de ingang van de feesttent: wie het eerst komt, die het eerst maalt, maar daar zijn de organisatoren van afgestapt. Net als vorig jaar, al had dat toen een heel andere oorzaak. “In 2020 kon het feest niet doorgaan vanwege corona, maar vorig jaar lukte het nog net”, vertelt Bert Dijsselhof. “Kort na het feest was er toen een nieuwe lockdown van kracht. Vanwege de coronadreiging werkten we toen voor het eerst met een voorverkoop. Dat was noodgedwongen, maar uiteindelijk is het ons goed bevallen. We hebben nu vooraf meer zicht op de publieke belangstelling en met die QR-codes loopt het bij de entree ook sneller en soepeler.” Er zijn momenteel nog ruim 200 van de 6000 tickets verkrijgbaar, dus de verwachting is dat er ook dit jaar sprake zal zijn van een volle feesttent.

  Veiligheidseisen

  Die feesttent staat ditmaal op een iets andere plek op het terrein aan de Brinkweg: aan de andere kant, tussen Brinkweg en Welsummerweg, met de entree aan de Welsummerweg. “Dat heeft te maken met de aangescherpte veiligheidseisen van de gemeente”, legt Dijsselhof uit. “We stonden eerst aan de rand van het bos, maar dat was lastiger voor eventuele vluchtwegen. Eigenlijk vinden we het prima, want het is op de nieuwe plek minder modderig als het regent, wat handiger voor mensen die met de fiets naar het terrein komen.”
  Sinds afgelopen week is de ploeg vrijwilligers bezig met het opbouwen van de feestlocatie. Het feest begint om 20.30 en duurt tot 01.00 uur. Meer informatie over voorverkoop en busvervoer vanaf diverse opstapplaatsen staat op

  www.bakfeest.nl

  Tekst: Hans Keesmaat