Nacht van de Nacht

  29-10-2022
  19:00 - 23:59

  Locatie
  de Kinderboerderij te Ommen


  OMMEN – Op zaterdagavond 29 oktober vindt alweer de 18e editie van de landelijke Nacht van de Nacht plaats. In heel Overijssel worden activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ook Kinderboerderij Ommen doet mee en houdt in het Laarbos een speur/wandelroute.

  Tijdens de Nacht van de Nacht brengt Natuur en Milieu Overijssel het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht. De nacht brengt duisternis en stilte: belangrijke oerkwaliteiten die niet zo heel vanzelfsprekend meer zijn.

  Laarbos

  In het Laarbos worden tijdens een speur/wandelroute alle zintuigen geprikkeld door het proeven, ruiken, luisteren, voelen en het genieten van de rust die hier in het donker te beleven is. Er kan gestart worden op de kinderboerderij tussen 19.00 en 20.00 uur, de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Via de site inschrijven@kinderboerderijommen.nl kunnen belangstellenden zich opgeven voor deze avond. Gelieve met naam, het aantal personen en ongeveer de starttijd doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. Na de wandeling is er op de kinderboerderij de gelegenheid om een pannenkoek te eten en via de huiskamer kan er nog een kopje koffie of chocolademelk gedronken worden. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door ca. 16 vrijwilligers van de kinderboerderij. Kijk voor overige locaties in Overijssel op

  www.nachtvandenacht.nl