Verkeerskennis opfrissen voor seniorenerkeerskennis opfrissen voor senioren

  09-11-2022
  10:00 - 12:00

  Locatie
  Hervormd Centrum te Ommen


  OMMEN – In de maand november houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) weer een opfriscursus voor senioren uit de gemeente Ommen van 65 jaar en ouder.

  In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike maken gebruik van de weg, er zijn nieuwe verkeersregels bijgekomen, het is een stuk drukker en verkeerssituaties zijn ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijning. In twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van de verkeersveiligheidsorganisatie bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Ommen.

  Informatief

  De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 november en de tweede bijeenkomst is op woensdag 16 november, beide van 10.00 tot 12.00 uur in het Hervormd Centrum, Pr. Julianastraat 8 in Ommen. Belangstellenden worden op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter, er is geen examen en deelname is gratis. VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in een eigen auto. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 15,00 euro gevraagd. Met een ritbegeleider wordt een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten gemaakt. De praktijkrit is puur voor tips en adviezen ten aanzien van de rijvaardigheid, deelnemers kunnen hun rijbewijs niet verliezen.

  Aanmelden

  Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Ommen. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit. Bel voor meer informatie naar: : 088 – 524 89 20. Eén week voor aanvang van de cursus ontvangen deelnemers een bevestigingsbrief.
  www.vvn.nl/agenda