Lezing en film over Antarctica

  01-11-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Kern te Ommen


  OMMEN – De in Ommen wonende Dirk Branbergen houdt op dinsdag 1 november een presentatie over Antarctica. De organisatie is in handen van VNM De Vechtstreek.

  Antartica is een groter continent dan Europa. Een klein deel ervan is vanuit Zuid-Amerika toeristisch te bezoeken. Echter eerst moet de Drakepassage overgestoken worden, wat voor velen drie dagen zeeziekte betekent. Dirk Branbergen maakte deze reis in 2012 op driemaster zeilschip de Bark Europa. Hij maakte er een film van: een combinatie van foto’s en bewegende beelden, voorzien van bijpassende muziek. Vóór de pauze vertelt hij over Antarctica en onder andere over de eerste menselijke bezoekers, na de pauze laat hij in de film de aanwezigen een stukje meevaren, steeds dieper de sneeuw en het ijs in. Eenmaal aan land wordt er gewandeld tussen de pinguïns.
  De presentatie wordt gehouden in De Kern aan de Bouwstraat en begint om 20.00 uur. Inlopen kan vanaf 19.30 uur. Voor leden van VNM De Vechtstreek is de toegang gratis: niet leden betalen vijf euro.

  www.vechtstreeknatuur.nl