Workshop: Het Nieuwe Fietsen

  02-11-2022
  10:00 - 12:00

  Locatie
  Hervormd Centrum te Ommen


  OMMEN – Voor inwoners (60+) van de gemeente Ommen houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

  Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal in deze workshop staat hoe fietsers zich veilig kunnen voelen. De deelnemers delen ervaringen en de adviseur van VVN geeft gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

  Tips en ervaringen

  `Het Nieuwe Fietsen` is anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals: hoe ga ik om met anderen op het fietspad, hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad en hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  Deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Ommen en vindt plaats op 2 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Hervormd Centrum, Pr. Julianastraat 8 in Ommen. Aanmelden is noodzakelijk en dit kan voor 28 oktober via

  www.vvn.nl/opfriscursussen