Verhalencafé Nieuwleusen: zoeken doe je met je neus

  26-10-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Spil te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Op woensdag 26 oktober om 20.00 uur houdt de stichting Sirius reddingshonden een presentatie in het Verhalencafé in de Spil in Nieuwleusen.

  De faam van de hondenneus is welbekend en er zijn veel verschillende manieren waarop deze neus de mens kan dienen. Eén daarvan is in bij het redden van mensen en daarover gaat de presentatie die door de medewerkers en honden van de Stichting Reddingshonden Sirius gegeven wordt.

  In een presentatie van ruim een uur wordt verteld over reddingsacties en hoe belangrijk de hond en zijn reukorgaan daarbij is. Stichting Sirius legt uit hoe zij een reddingsactie uitvoeren en wat daarbij allemaal komt kijken. Ze hebben reddingsacties op het water maar ook in ingestorte gebouwen. Er zijn op deze avond ook reddingshonden aanwezig zodat belangstellenden hen kunnen zien en aaien. De presentatie wordt gegeven door een medewerker van Sirius met 24 jaar ervaring in het reddingshondenwerk in binnen- en buitenland. Hij beantwoordt graag alle vragen. De entree is gratis en na afloop is er gelegenheid om na te praten en te borrelen in het grand café van De Spil. Meer info over de stichting reddingshonden is te vinden op

  www.reddingshondensirius.nl