Intercontinental Ensemble

  09-10-2022
  15:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  Gratis toegang voor jongeren t/m 18 jaar

  DALFSEN – Ze waren al eerder met groot succes in De Stoomfabriek. Reden voor het Intercontinental Ensemble om dat nog eens dunnetjes over te doen. De naam zegt het al: de negen leden van de veelzijdige groep muzikanten komen van alle continenten.

  Ze spelen prachtige eigen arrangementen van bekende, grote orkestwerken en brengen die naar de kleinere podia. De vier strijkers en vijf blazers werken al sinds 2012 samen en dat betaalt zich muzikaal uit. Dit keer nemen zij een opvallende gast mee. Sopraan Chana Malkin belandde al jong en min of meer per ongeluk in het klassieke wereldje. Op innemende wijze voegt zij sprankelende klanken toe aan het originele werk van het ensemble. Dat grote klassieke componisten als Mozart en de ten onrechte vaak verguisde Richard Strauss daarbij een grote rol spelen, is vanzelfsprekend.

  Jongere liefhebbers

  Een heel bijzonder concert dus, dat ook jongere liefhebbers zal aanspreken. Maar juist die jongeren, die eens voorzichtig willen kennismaken met de grote namen en klanken van de muziekgeschiedenis kunnen de gelegenheid waarnemen: voor jongeren tot en met achttien jaar is het concert geheel gratis. Voor hen en voor iedereen die wil genieten van een bijzonder en eigenzinnig concert gaan de deuren van theater de Stoomfabriek op 9 oktober om 15.00 uur open. Kaarten via de site, aan de zaal of via de bekende adressen.

  www.theaterdestoomfabriek.nl