Kinderboekenruilbeurs

  07-10-2022
  14:00 - 17:00

  Locatie
  Noggus & Noggus te Ommen


  OMMEN – De Nationale Kringloopweek van 1 tot en met 8 oktober en de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober overlappen elkaar. ‘Een mooie gelegenheid om daar een leuke actie aan te verbinden’, dacht Stichting Noggus & Noggus. En dat resulteerde in kinderboekenruilbeurs ‘Een boek voor een boek’. Op vrijdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur kunnen kinderboeken worden geruild voor een ander boek in de vestigingen in Ommen en Hasselt.

  Of het nou om ‘Jip en Janneke’ gaat of om ‘de Neehoorn en de Slangzaam’: alle kinderboeken die leesbaar zijn en er compleet uitzien, kunnen geruild worden bij Noggus & Noggus in Ommen (Strangeweg 23) en in Hasselt (Buiten de Venepoort 3) op vrijdag 7 oktober vanaf 14.00 uur. Klanten en klantjes kunnen hun kinderboeken afgeven en ontvangen daarvoor een voucher, die ze bij de kassa kunnen inleveren voor een boek naar keuze.

  Gi-ga-groen

  Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Als je het over de natuur hebt, heb je het al gauw over het milieu. En als je het over milieu hebt, is kringloop daar een belangrijk onderdeel van. Weg met de plastic soep, de verspilling, de weggooimaatschappij. Ook boeken zijn het waard om een tweede, derde of misschien wel vierde leven te krijgen.

  Bewustwording

  In een wereld waarin grondstoffen steeds schaarser worden, is het van belang om kinderen al zo jong mogelijk kennis te laten maken met activiteiten die ze kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Met ‘Een boek voor een boek’ wil Noggus & Noggus op een leuke manier bijdragen aan die bewustwording. Het project komt voort uit circulair ambachtsnetwerk WaardeRing, waarin zo’n vijftig organisaties, bedrijven en scholen uit de omgeving Zwolle samen werken aan meer kansen voor mensen en materialen.