Lezing Ccoba: De Molukse gemeenschap in Nederland

  18-10-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  bibliotheek, te Ommen


  De Molukse gemeenschap in Nederland

  OMMEN – In de Ccoba-lezing van 18 oktober neemt Pieter Siwabessy belangstellenden mee langs de veelbewogen, maar relatief onbekende geschiedenis van de Molukkers in Nederland. De lezing vindt plaats in de bibliotheek en begint om 20.00 uur

  Geschiedenisdocent en derde generatie Molukker Pieter Siwabessy vraagt aandacht voor de complexe geschiedenis van de Molukse gemeenschap in dit land. Een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis die onderbelicht is. Zeventig jaar geleden kwamen ruim 12.000 Molukkers noodgedwongen naar Nederland, waar ze aan hun lot werden overgelaten. Siwabessy: “Dat is een groot pijnpunt. Geschiedenisboeken wijden er maar een paar regels aan. Molukkers moeten erkenning krijgen, ze moeten worden gezien en gehoord. Daarnaast is het ook belangrijk dat Nederlanders hun eigen geschiedenis kennen.”

  Reserveren

  Aanbevolen wordt om voor deze lezing online te reserveren. De toegangsprijs bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.