woensdag 08 februari 2023 | WEEK 06 |
Blog

Stichting Platform Gehandicapten viert 25-jarig jubileum

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen vierde op 10 oktober een bescheiden feestje in het Pluscafé van de Trefkoele. Naast voorlichting op basisscholen kaartte het Platform tal van zaken de afgelopen jaren met succes aan; Zo kregen de Hervormde Kerk en het oude postkantoor een hellingbaan, werden entrees van gebouwen en winkels verbreed en werden de beide stuwen over de Vecht rolstoeltoegankelijk. Ook kwamen er blindengeleidebanen. In de week van de toegankelijkheid is hier feestelijk bij stilgestaan met de vrijwilligers en de organisaties waarmee samengewerkt wordt. Het Platform blijft niet stilzitten, er is nog genoeg werk te doen voordat de inclusieve samenleving in Dalfsen een feit is.

Ronald Kamphuis, Jumbo, Albert Huisjes, AH en Luuk Tijs Plus kregen deze avond namens Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen een pluim uitgereikt voor hun winkels die voor gehandicapten optimaal toegankelijk zijn.

Foto: Johan Bokma

Gezelligheidsbridge in het Emmagebouw

DALFSEN – Op vrijdag 18 oktober houdt de Dalfser bridgeclub tussen 15.30 en 18.00 uur voor het eerst in het nieuwe seizoen de maandelijkse gezelligheidsbridge. Spelers zonder bridgepartner zijn hierbij eveneens welkom.
Er is geen sprake van een competitie, de ontmoeting met andere bridgers is even belangrijk als het spel zelf. Belangstellenden hoeven geen lid te zijn of te worden van de bridgeclub. Iedereen die het leuk vindt om te bridgen kan aanschuiven. Aanvang 15.30 uur in het Emmagebouw in Dalfsen. De toegangsprijs bedraagt 3 euro; 2 euro voor de zaal en 1 euro voor lekkere hapjes. De consumpties worden betaald met munten die aan de bar verkrijgbaar zijn.

Keukenland Wijhe viert 25-jarig bestaan

Feestelijke open dagen en diverse acties bij jubilerend familiebedrijf

(Advertorial)

WIJHE – Bij Keukenland Wijhe is het feest! Het familiebedrijf in Wijhe bestaat 25 jaar en viert dat deze maand samen met de klanten. “In oktober houden wij drie feestelijke open dagen en hebben we leuke acties in petto”, vertelt eigenaar Fred de Roos. “Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober is iedereen welkom in onze showroom om onze collectie en de nieuwste trends op keukengebied te bewonderen. Er is van alles te zien en te beleven.”

In 1994 begon Fred het bedrijf samen met zijn vader Ben. “In 2008 is mijn vader met pensioen gegaan. Een paar jaar daarvoor had ik zijn aandeel al overgenomen”, vertelt Fred over de historie van het bedrijf. “Om het afzetgebied van Deventer en Zwolle te verkrijgen, hebben we destijds gekozen voor Wijhe. Dit had een gunstige ligging en dat pakte goed uit!”
De afgelopen jaren heeft hij niet stilgezeten; door de jaren heen vonden er regelmatig verbouwingen en/of uitbreidingen plaats. Dit jaar is er ook nog een nieuwe afdeling gerealiseerd. Speciaal voor het merk Comprex. “Deze strakke Italiaanse keukens zijn momenteel een ware trend!”
Over de vraag wat de kracht van Keukenland Wijhe is, hoeft Fred niet lang na te denken. “Bij Keukenland staan we voor een persoonlijke aanpak! Het gehele traject – van advies tot aan oplevering – heeft de klant met één en dezelfde organisatie te maken. Wij zijn openhartig naar onze klanten toe en geven altijd eerlijk advies. Bovendien geldt ‘afspraak is afspraak’. We werken met onze eigen mensen en houden alles in eigen hand, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. De ZZP’ers die we inhuren, zijn vaste, vertrouwde monteurs waar we al jaren prettig mee samenwerken. Van onze klanten horen we ook vaak dat we sterk zijn in 3D tekeningen. Dat wil nog wel eens verschillen van zaak tot zaak. Onze tekeningen lijken zeer realistisch, alsof het foto’s zijn!”

Trends

Tijdens de open dagen zijn tal van trends op keukengebied te zien, zoals de Quooker kranen en kookplaten met geïntegreerde afzuiging van fabrikant Bora. Wat men zeker niet mag missen, is de presentatie van Comprex, de al eerder genoemde nieuwe Italiaanse lijn (www.comprexwijhe.nl). “Verder staan er interessante kookdemonstraties op het programma en wordt er deskundig uitleg gegeven over apparaten, waaronder de combi-stoomoven, die momenteel erg ‘hot’ is. Tevens tonen wij de 3-in-1 oven Atag en de Pelgrim; een stoomoven, oven en magnetron ineen met maar liefst vijf functies. Namelijk traditioneel bakken, bakken met stoom, bakken in combinatie met magnetron, opwarmen en ontdooien met magnetron en koken, opwarmen en ontdooien met stoom. Iedereen is welkom, óók de mensen die deze apparatuur al in huis hebben.”
De collectie 2020 is nog niet beschikbaar, maar tijdens de open dagen zijn er al wel beelden, samples et cetera van te bekijken. Tot aan 2020 zal Keukenland Wijhe doorlopend met leuke acties komen. Van keukenapparatuur en keukenbladen tot heel veel andere prachtige keukenartikelen.
De open dag op vrijdag 18 oktober duurt van 10.00-21.00 uur; die op zaterdag 19 oktober van 9.00-16.00 uur en die op zondag 20 oktober van 12.00-17.00 uur.

Keukenland Wijhe is te vinden aan de Wengelerafweg 6 in Wijhe. Zie verder www.keukenland.nl. Keukenland Wijhe is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen kijkt tevreden terug

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen (SPGD) bestaat deze week 25 jaar. “Dat willen we niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan”, zegt langstzittend lid Wilko Braam.

Braam werd geboren met een handicap (spina bifida) en hij is al vele jaren de mede aanjager. Dalfsen kende sinds 1991 al een zogenaamde BTB (bereikbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid) groep. De Stichting, een belangenorganisatie dat uit vele vrijwilligers bestaat, kwam daar in 1994 bij. “Het doel van onze stichting is om de belangen te behartigen van mensen met een (functie)beperking en chronisch zieken in de hele gemeente Dalfsen”, zegt Braam.

“Uitgangspunt daarbij is dat mensen met een functiebeperking of chronische ziekte, volwaardig kunnen deelnemen aan alle aspecten van het maatschappelijk leven. Het zelfstandig kunnen blijven functioneren is van grote waarde in onze participatiesamenleving. De SPGD spant zich onder andere in om aandacht te vragen voor aangepaste voorzieningen aan en in openbare gebouwen en wegen. Het SPGD informeert over nieuwe ontwikkelingen binnen de WMO en de zorg en blijft in gesprek met de gemeente waarbij de belangen voor onze achterban leidend zijn.”

BTB

Al sinds 1991 kent Dalfsen drie BTB werkgroepen. Deze werkgroepen zijn actief in de gehele gemeente Dalfsen. Zij hebben een signalerende functie ten aanzien van openbare ruimten en gebouwen. Denk aan stoepen die je niet op of af kunt. Signalen vanuit de BTB-groepen worden door het SPGD onder de aandacht van de gemeente, (sport) organisaties of bedrijven gebracht. Het platform kaartte al een aantal zaken met succes aan. Als voorbeeld werd genoemd: de hellingbaan bij het oude postkantoor en de Grote Kerk. Entrees van winkels werden verbreed en zo werden de overgangen bij Stuw Vilsteren en Vechterweerd rolstoeltoegankelijk gemaakt. Ook werden in het dorp op verschillende routes blindengeleidenbanen gerealiseerd. “Het was wel een lange weg maar gelukkig worden we ook steeds meer vroegtijdig bij bouwprojecten betrokken. Erg belangrijk want waarom zou je geld uitgeven om later aanpassingen te moeten doen. Wij hebben al wel veel bereikt, worden goed gehoord maar het kan nog altijd beter.” vervolgt Braam.

Voorlichting

SPGD vindt goede voorlichting belangrijk. “Om die reden geven we schoolvoorlichting in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De les bestaat uit een inleiding met een film en een praktisch gedeelte met hindernisbanen voor rolstoelers en blinden, met als doel leerlingen zelf te laten ervaren hoe het is om een fysieke beperking te hebben. De voorlichting wordt verzorgd door vrijwilligers met een beperking. Wij hebben ook goede contacten met onder andere de middenstand en de horeca. Een tijdje geleden hebben we nog een rondgang gedaan en goede gesprekken gevoerd met de middenstand. Er is gelukkig altijd veel begrip. Wij kijken toch altijd net iets anders naar een bepaalde situatie. Zo ontdekten wij een vrij hoge drempel bij een nooduitgang en daar kom ik met mijn rolstoel echt niet snel overheen”, zegt Braam.

Uitreiking ‘Pluimen’

Het 25 jarig jubileum, een klein feestje, wordt donderdag 10 oktober bescheiden gevierd met de vrijwilligers in de Trefkoele+ in Dalfsen. “Dan nomineren wij ook ondernemers die goed met ons meedenken en de winkel die het best toegankelijk is. Dan reiken wij een aantal pluimen uit”, besluit Braam.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: Archief

In 2000 werd op verzoek van Platform Gehandicapten Dalfsen, de Stuw Vilsteren rolstoeltoegankelijk gemaakt. Wilko Braam verrichtte samen met burgemeester Kobes van de gemeente Ommen en loco burgemeester G. van Gijssel van de gemeente Dalfsen de officiële opening.

Ondernemend Ommen staat aan de vooravond van een nieuw topevenement

OMMEN – OEG! OEG? Ja OEG! Het Ondernemers Eindejaars Gala. Ommen barst van de ondernemers in het centrum, op de industrieterreinen, in de buitengebieden maar ook gewoon aan huis; overal zijn ondernemers gevestigd.

Een groot deel van deze ondernemers zijn verenigd in verschillende netwerkverenigingen of ondernemersverenigingen. Deze verenigingen hebben hun handen ineen geslagen en organiseren het OEG.

Zakennet, ZP Ommen, Koninklijke Horeca afdeling Ommen, HVO, en de OVO dragen allemaal bij aan het evenement voor Ondernemend Ommen en willen ervoor zorgen dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Het doel van de avond is simpel: De samenwerking onder Ommer ondernemers nog verder versterken. Dit gebeurt in een ongedwongen relaxte sfeer met een hapje en drankje, muziek van The Pianohouse, een bekende spreker (wie dat is, is nog geheim) en als klap op de vuurpijl een prijs: Het Ondernemerscompliment 2019. Voor het Ondernemerscompliment 2019 kan iedereen in aanmerking komen die met zijn of haar onderneming iets gepresteerd heeft dat een compliment verdiend. Dit kan een compleet energiezuinige verbouwing zijn, een marketingactie die het landelijke nieuws bereikte, of simpelweg een topservice aan de klant.

De presentatie van deze avond is in handen van Arvin Mulder; Oud Ommenaar en werkzaam bij RTL als publieksopwarmer voor onder andere Zomer met Art, The Voice of Holland, Bankgiro Miljonairs en de Wie is de Mol finale.

Aanmelden voor OEG? Of meer informatie? Kijk op: www.oeg.nu en bestel kaarten.

Jan Snijder 40 jaar in dienst bij Ekkelenkamp

OMMEN – Onder de medewerkers van Ekkelenkamp staat Jan Snijder vooral bekend als de man van de lekkerste pannenkoeken. Maar in die 40 jaar heeft de kok ook broodjes tot culinaire hoogstandjes bereid. Al 40 jaar een vaste waarde in het team.

Een fijne collega en altijd een grapje klaar. Oud collega Gerjan herinnert zich nog goed dat hij ooit een weddenschap met Jan afsloot: “Ik zag Jan en Ina (zijn vrouw), destijds collega’s bij Ekkelenkamp, al een tijdje om elkaar heen draaien. Ik riep dat als ze binnen een jaar zouden trouwen, ik de taart zou maken. Daar stond ik dan, twee dagen lang een bruidstaart te maken.”

Willem en Ron Ekkelenkamp, de twee generaties Ekkelenkamp die beiden met Jan Snijder hebben samengewerkt, ervaren Jan vooral als een betrouwbare en fijne werknemer. “In die 40 jaar heeft hij altijd voor ons klaargestaan en daar zijn wij hem enorm dankbaar voor”, sluiten Willem en Ron af.

Maandag werd hij verrast en opgehaald in een oldtimer, zijn passie. Na een klein tourrondje stond het team van Ekkelenkamp klaar voor een verassingsfeestje. Hij werd verrast met twee kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort, aankomend jaar. Het team heeft alles op alles gezet om aan deze kaarten te komen, want ze waren het er over eens dat dit het ultieme cadeau zou zijn. “Toen de kaarten in de verkoop gingen hebben we met vijf collega’s op verschillende computers geprobeerd kaarten te krijgen en uiteindelijk is het ons gelukt! Fantastisch!”, aldus het team.

Eigenaren Ellen en Ron vullen nog aan: “40 jaar! Jan was hier al heel wat jaren werkzaam toen Ron geboren werd en heeft ook mee mogen maken dat de volgende twee zonen Ekkelenkamp geboren zijn. Heel bijzonder en hopelijk op naar het volgende jubileum.”

Parkinson Contact

DALFSEN – Op maandag 13 februari zal het Parkinson Contact weer plaatsvinden in De Trefkoele . De middag start omstreeks 13.30 uur, vanaf 13.15 uur is de zaal open.

Jojanneke ten Brinke is te gast deze middag. Zij is fysiotherapeute bij Balans en als zodanig aangesloten bij het ParkinsonNet. Zij legt het belang van bewegen bij Parkinson uit, als ook de kant van de verzekeraar m.b.t. vergoedingen en dergelijke. Het belooft een interessante middag te worden, vooral met betrekking tot de mogelijkheden binnen de zorgverzekering en het gegeven ‘chronische ziekten’.

De eerstvolgende bijeenkomst is op 15 maart in het Dorpshuus in Heino met medewerking van apotheker Dhr. Rang.

Ommer sproake, voertaal op de vergadering van Oll Ommer

0249959_IMG2821_-_kopie.JPG
De nieuwe voorzitter spreekt tot de zaal met Oll Ommers.

OMMEN – Op de ledenvergadering van de Gemienschop van Oll Ommer is Johan Dankelman gekozen tot nieuwe voorzitter. Dankelman (63) uit Witharen volgt Gerrit Steen op, na tien jaar voorzitterschap van de Gemienschop die zich met tradities en oude gebruiken bezighoudt.

De jaarvergadering was vrijdagavond goed voor een volle zaal van het Hervormd Centrum, waar niet alleen werd vergaderd maar ook een komisch toneelstuk in het dialect ‘Amore richt zijn pijlen zelf’ opgevoerd werd door toneelgroep uit Sibculo ‘Altied wille’ dat staat voor ‘Altijd plezier’. Zowel formeel als informeel praten Oll Ommer plat met elkaar. De Ommer sproake is de voertaal tijdens vergaderingen en in het jaarverslag.

Wi’j zol’n dit verhaal noew eigenlijk verdan mut’n goan in de Ommer sproake, schrief’m in ‘t dialect dus, zoas ze ok op de vergadering van Oll Ommer proat. Maar dat doe wi’j maar niet want dan binne wi’j bange dat meest’n van de lezers, ’t allemoale niet met kri’jgt, of begriept, vandoar da’w maar weer overgoat in ’t ABN.

Jaarverslag

Uit het jaarverslag van de ‘schriefster’ bleek dat er weer een druk maar bovenal succesvol jaar is geweest voor Oll Ommer. Ook de penningmeester meldde dat de financiën van de vereniging prima op orde zijn. Er ging een uitnodiging naar in totaal 335 leden van Oll Ommer. De Gemienschop van Oll Ommer zet zich specifiek in voor behoud van het paasvuur en de palmpasenoptocht, staat garant voor het eiertikken en houdt zoveel mogelijk het Ommer dialect levend. Volgens de statuten moet men in Ommen geboren zijn en moet de eigen familie vijftig jaar in Ommen gevestigd zijn geweest om lid te kunnen worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor wie ouder is dan 35 jaar en minsten tien jaar in Ommen woont. Voorwaarde is dan nog wel dat men zich voor de Ommer gemeenschap verdienstelijk (heeft) (ge)maakt.

Generaties lang

Oll Ommers zijn al generaties lang geworteld in Ommen en maken zich sterk voor het behoud van de Ommer cultuur, taal, gewoonten, gebruiken en tradities. Aanleiding van de oprichting van de Gemienschop van Oll Ommer op 11 april 1951 was de grote bemoeizucht van buitenstaanders waardoor de eigen Ommer cultuur, gewoonten, gebruiken en tradities van Ommen verloren dreigden gaan.
Het illustere gezelschap dat voorzitter is geweest van de Gemienschop van Oll Ommer (Gemeenschap van huis uit oud Ommer) zijn achtereenvolgens: van 1951 tot 1960 Johannes Hurink; van 1960 tot 1985 Martend Makkinga; van 1985 tot 1996 Albertus Makkinga (de bakker); van 1996 tot 2006 Harry Woertink; van 2006 tot 2012 Evert Makkinga; van 2012 tot 2022 Gerrit Steen en vanaf nu dus Johan Dankelman.

 

Tekst: Harry Woertink

Rug-Fit programma bij fysiotherapie de Carrousel

0249438_Joost_Robbenjpg.jpg
.

(Advertorial)

OMMEN – In het voorjaar start fysiotherapie de Carrousel, onder leiding van manueel therapeut Joost Robben, met het Rug-Fit programma.

Loopt u al jaren lang met rugklachten rond en bent u al bij meerdere therapeuten onder behandeling geweest, maar zonder het gewenste resultaat? Dan is Rug-Fit iets voor u! Met Rug-Fit gaan we in drie maanden aan de slag met u en uw rug, zodat u beter leert begrijpen waar uw klachten mogelijk vandaan komen en wat u er zelf aan zou kunnen doen.

Dit gebeurt in groepsverband, echter zal iedereen persoonlijke doelen hebben om aan te werken. Deze doelen stellen we vooraf gezamenlijk op in een 1-op-1 gesprek met een manueel therapeut. Na de cursus bent u fitter en weet u meer over uw eigen lichaam. U weet alle ins en outs over rugpijn. We gaan het hebben over pijn in het algemeen en we gaan aan de slag met training en oefeningen om uw rugpijn te helpen verbeteren. Dus bent u toe aan meer duidelijkheid en wilt u weten waarom u tot nu toe niet van de vervelende rugpijn af kunt komen? Informeer dan bij Fysiotherapie de Carrousel door te bellen naar 0529-451853 of door een e-mail te sturen naar info@fysio-ommen.nl.

Flinke subsidie van Ommen voor Vechtgenotenhuis

OMMEN – De gemeente Ommen trekt 14.000 euro subsidie uit voor het project ‘Bewegen voor leven’, een initiatief van de Stichting Vechtgenotenhuis. Het bedrag komt de komende twee jaar ten goede aan twee afzonderlijke projecten.

Het Vechtgenotenhuis is sinds de oprichting in 2008 een voorziening die in de drie Vechtdalgemeenten (Dalfsen, Ommen en Hardenberg) informele zorg biedt aan mensen die te maken hebben met kanker, zowel patiënten als naasten. Het centrum biedt psychosociale oncologische zorg als aanvulling op de reguliere zorg, organiseert allerlei activiteiten om mensen met kanker te laten meedoen in de samenleving en begeleidt ook bij de weg naar herstel ná kanker. De vrijwilligersorganisatie is afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Tot enkele jaren geleden kwam het geld met name vrij door de jaarlijkse ‘Samenloop voor Hoop’, een 24-uurs wandelevenement van het KWF waarbij de deelnemers zich konden laten sponsoren door familie, vrienden en/of bedrijven.

Naamsbekendheid

Gedurende de coronatijd moest het Vechtgenotenhuis de deuren gesloten houden en konden ook de sponsorlopen geen doorgang vinden. Daardoor raakte het initiatief op de achtergrond. De organisatie werkt nu weer aan haar naamsbekendheid en doet dat in eerste instantie door het project ‘Bewegen voor leven’, een mini-versie van de Samenloop voor Hoop op zaterdag 3 juni. In eerste instantie eenmalig, maar als het succesvol is, bestaat de kans op een vervolg. Het kan mede dankzij deze gemeentelijke subsidie worden opgezet.
Ook wethouder Alice van den Nieuwboer onderkent namens de gemeente Ommen de noodzaak van het initiatief. “Het Vechtgenotenhuis biedt het hele spectrum van preventie, vitaal blijven en het tegengaan van eenzaamheid door mensen betrokken te laten blijven bij de maatschappij”, aldus de wethouder. “Een mooi initiatief, ook omdat preventie soms zwaardere zorg kan voorkomen. Het is belangrijk dat de organisatie in beeld kan blijven en contact kan blijven houden met de achterban. Ze halen zelf vrij veel op in de samenleving en we hopen dat zij, onder meer door een eigen coördinator, kunnen toewerken naar een structurele organisatie.” Ook Hardenberg heeft al laten weten over de brug te willen komen met een subsidiebedrag. Van Dalfsen is dit nog niet bekend.

Tekst: Hans keesmaat

Jonge asielzoekers trappen een balletje in De Slaghen

0249867_20230131165829mfnr2.jpg
Vrijwilligers Henk Kampman Harry Lowik Rien Robijn en Herman Martens begeleiden met hulp van Nidos-medewerker Khalid El Kharoubi de zaalvoetbalactiviteiten van de amv-ers die gehuisvest zijn in hotel Paping.

OMMEN – Op de eerste woensdag van het nieuwe jaar trapten de in hotel Paping gehuisveste jonge asielzoekers een balletje tegen leeftijdsgenoten van FC Ommen. Het evenement op sportpark Westbroek was een idee van Herman Martens, tevens taalcoach voor de amv-ers (alleenstaande minderjarige vreemdelingen). Plaatsgenoot Henk Kampman vond dat het hier op sportief gebied niet bij moest blijven en nam contact op met Martens. De inzet: het initiatief moest een passend vervolg krijgen.

Korte uitleg: een amv-er is een persoon die op moment van aankomst jonger was dan 18 jaar, afkomstig uit een land dat geen deel uitmaakt van de EU en naar Nederland is gekomen zonder ouders of gezaghebbende.

“Het artikel dat ik hierover in het Ommer Nieuws las pakte me”, vertelt Kampman. “Reken maar bij jezelf af. Ik zou gek worden als ik dagelijks niet wat te doen had. Bovendien: sporten is gezond. Ik vroeg Herman of het een goed idee was om die jongens wekelijks in sporthal De Slaghen te laten voetballen. Herman reageerde direct enthousiast. Ach, het is een kleine moeite. Ik heb de sleutels van de zaal, de contacten met de gemeente en het is leuk die jongens wat spelvreugde en plezier in het leven te geven. Ik keek mijn ogen uit de eerste keer. Er lopen een paar jongens die volgens mij zo in het eerste van FC Ommen kunnen, maar het plezier staat natuurlijk voorop.” Kampman was een begrip bij gymvereniging GVO, een van de voorlopers van het huidige Energy Ommen en als rasechte Ommer door de jaren heen betrokken bij allerlei acties, festiviteiten en toernooien op sportief gebied.

Trappelen van ongeduld

Op de laatste dinsdag van januari, als de tweede speeldag op de rol staat, hebben Kampman en Martens hulp van Harry Löwik, Rien Robijn en Willem Duits. Laatstgenoemde is de buurman van Kampman en heeft een voetbalachtergrond. Ook Löwik en Robijn hebben een voetbalverleden en bovendien ervaring in lesgeven aan groepen. Dat laatste is zeker nodig, om de pak ‘m beet twintig voetballiefhebbers onder te verdelen in teams. Kampman moet bij de indeling zelfs stevig op zijn fluit blazen om iedereen even stil en op z’n plaats te krijgen. Als onstuimige hengsten staan de boys te trappelen van ongeduld om het ronde kreng zo snel mogelijk tegen de touwen te jenzen. Als de jongens verdeeld zijn over drie teams barst het los. Kampman fluit in de geest van Bas Nijhuis en staat veel toe. Slidings zijn bij zaalvoetbal officieel niet toegestaan, maar voor de referee geldt ‘genade voor recht’.

Begeleider en vraagbaak

Onder de spelers een al wat oudere vent. Toch geen amv-er ben je geneigd te denken en nee, dat is-ie ook niet. Wel kan-ie aardig met de bal overweg. Een begenadigd voetballer, gezegend met natuurlijk leiderschap. Even achter uit de keel en de boys zitten met de oren gespitst stil op het bankje. Khalid El Kharoubi. Naam en rood shirt verraden een Marokkaanse achtergrond. De in Amsterdam geboren en getogen begeleider is in dienst van het Nidos, de organisatie die zich ontfermt over jeugdige amv-ers. “Dit is heerlijk voor de jongens”, bevestigt El Kharoubi. “En ja, ook voor mij. Heb altijd bij Blauw-Wit gevoetbald. Naar ontspanning zoals dit zien de jongens dagen van tevoren uit. Verder kunnen ze in de daluren naar CrossFit, maar er is in dit jaargetijde in het dorp niet veel te doen.” De verslaggever grijpt in. Tijd om El Kharoubi bij te spijkeren. Ommen is geen dorp, maar een stad met dorpse allure. De begeleider lacht zijn tanden bloot, bedankt voor de les en belooft deze ‘blunder’ niet weer te zullen maken. Twee volle dagen is de Amsterdammer bij de boys in Paping als begeleider, mentor, vraagbaak, vertrouwenspersoon, ‘grote broer’ en noem maar op. Na twee keer 24 uur volle bak volgen een paar vrije dagen, om vervolgens weer de continudienst in te duiken.

Groot plezier

Een kort en schril fluitje van Martens maakt een eind aan het onderonsje. Volgende partijtje. El Kharoubi mag aan de bak met zijn team. Enne, vast wel: morgen spierpijn, hij is ook de jongste niet meer, maar dit is een van de leukere kanten van zijn vak. Hobby en werk verenigd. Nog geen twee minuten later schuift hij een balletje af op een van zijn beschermelingen. Het doelpunt wordt gevierd of zojuist de wereldcup is binnen gehengeld. Kampman bekijkt het vanaf de zijlijn met een glimlach. Mooi initiatief lijkt de gymgoeroe te denken. Typisch gevalletje van ‘kleine moeite, groot plezier’.

 

Tekst/Foto: Willem Lampe

De vijfdaagse challenge van ‘Humanitas voor de buur’

‘Praten over geld doe je zo’ (13 t/m 17 februari)

HARDENBERG/OMMEN – Dankzij de steun van het Oranje Fonds biedt ‘Humanitas voor de buur’ een reeks gratis vijfdaagse challenges aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen.

De challenges zijn een gift van Humanitas voor iedereen die iets wil betekenen voor een buurvrouw, oom, vriendin of andere naaste. Ze zijn gratis voor iedereen te volgen. Belangstellenden die zich aanmelden voor deze challenges van ‘Humanitas voor de buur’, ontvangen vijf dagen lang één korte opdracht in de mailbox. No-nonsense en speciaal gemaakt voor iedereen die in korte tijd wat praktische handvatten wil om iets voor een ander te betekenen.

Financiële zorgen

In 2022 deden bijna 4.000 deelnemers mee aan de challenges ‘Maak van buren bekenden’, ‘Ontdek je luisterkracht’, ‘Stop de redder in jezelf’ en ‘Duidelijk zijn over je grenzen’. Humanitas voor de buur vervolgt deze succesvolle serie op met de challenge ‘Praten over geld doe je zo’. Deze eerste challenge van 2023 gaat over geld en geldzorgen. “Wij zien dat het aantal verzoeken om concrete hulp vanwege financiële zorgen hard stijgt terwijl wij ook merken dat schaamte een grote rol speelt bij het vragen om hulp. Daarom is het belangrijk dat wij het gesprek voeren. In deze challenge leer je de juiste vragen stellen en hoe je het best kunt helpen als er zorgen zijn. Vaardigheden die je altijd kunt toepassen”, legt Humanitas uit.
Vereniging Humanitas staat met haar vrijwilligers al vele jaren deelnemers bij als het gaat om geld en geldzorgen. Een oud-deelnemer van Humanitas vertelt: “Ik was er klaar mee, had mijn financiën niet op orde en stond maximaal in het rood. Ik zag geen uitweg meer.” Samen met een vrijwilliger van Thuisadministratie zette zij haar inkomsten en uitgaven op een rijtje. En met terugwerkende kracht kreeg zij een zorgtoeslag. Door te vragen, luisteren en praktische hulp te bieden, kwam zij weer in een positieve spiraal.

Aanmelden en info

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks helpen ruim 20.000 vrijwilligers tienduizenden mensen om op eigen kracht iets aan hun financiële situatie te veranderen.
Voor meer informatie kan men terecht bij de coördinator. Zij is te bereiken onder nummer 06-35113691. Of kijk op www.humanitas.nl/afdeling/hardenberg-ommen. Aanmelden voor de challenge ‘Praten over geld doe je zo’ kan op

www.humanitas.nl/voordebuur

Erwin Nyhoff terug naar zijn roots met concerten bij Erve Vechtdal

Erwin Nyhoff treedt op zondag 19 maart tweemaal op bij Erve Vechtdal in Varsen. Het is het begin van een regelmatig terugkerende concertreeks.

DALFSEN/OMMEN – Zanger en gitarist Erwin Nyhoff geeft op zondag 19 maart twee concerten in de grote zaal van Erve Vechtdal, de horeca- en arrangementenlocatie aan de Larinkmars 4, in de buurtschap Varsen. De concerten hebben als motto ‘Back to the river’; enerzijds omdat ze plaatsvinden nabij de rivier de Vecht en anderzijds omdat het voor Erwin een soort thuiskomen is: hij groeide op aan de overzijde van de plek, in de buurtschap Hessum, eveneens aan de rivier.

“Het zijn mijn ‘roots’ in een notendop; alles komt hier voor mij samen”, zegt de tegenwoordig in Heeten wonende rockzanger. “Ik groeide als boerenzoon op aan de andere kant van de rivier. En in het repertoire van deze avond klinken verschillende projecten door waar ik me de afgelopen jaren mee bezig heb gehouden: eigen werk, ook nog van mijn vroegere bands Prodigal Sons en muziek van oude helden als Bruce Springsteen, de Beatles, Rolling Stones en Elvis Presley. Dat laatste naar aanleiding van een bijna voltooid theaterprogramma van 25 concerten, waarin ik met een tienkoppige band Elvis-nummers speel. Daarnaast deed ik twee jaar geleden een reeks akoestische soloconcerten rond het thema ‘Legends from heaven’, opgebouwd rond overleden artiesten.”

Vaker

De optredens bij het activiteitencentrum annex horecagelegenheid tussen Dalfsen en Ommen zijn niet eenmalig. Nyhoff en Simone Koggel, eigenaresse van Erve Vechtdal, denken erover om dergelijke concerten vaker te organiseren. “Een keer of twee per jaar, ook een beetje afhankelijk van de respons”, laat de zanger weten. “Maar in elk geval met steeds wisselend repertoire.” Met die belangstelling lijkt het wel goed te zitten. Het aanvankelijk als enige geplande middagconcert (vanaf 15.00 uur) is zo goed als uitverkocht, vandaar dat er afgelopen week een tweede concert werd vastgelegd, op dezelfde dag, maar dan vanaf 19.00 uur ’s avonds. De zaal kan zo’n tachtig mensen herbergen.

Reuring

Erwin Nyhoff was al eens vaker als uitvoerend muzikant te gast bij het vooral van de koesafari bekende Erve Vechtdal. Zijn suggestie om er met enige regelmaat op te treden, viel meteen in goede aarde bij Simone Koggel. “Ik had er meteen oren naar”, zegt ze. “Ik houd van reuring en sta open voor allerlei vormen van samenwerking met ondernemingen in de regio.”

Naast de inmiddels bekende koesafari en de horeca legt Erve Vechtdal zich onder meer toe op allerlei arrangementen en verhuur voor vergaderingen, team- en bedrijfsuitjes. Het idee viel ook in goede aarde bij Staatsbosbeheer, waarmee een goede samenwerking ontstond in het pachten van de natuurgronden. Erve Vechtdal heeft zich gespecialiseerd in zogeheten brandrood-koeien, een vrij zeldzaam Nederlands ras. Daarvan lopen er nu zo’n 75 over het terrein, met als verzamelplaats de ‘roundhouse’, de opvallende stal in het midden van het uit diverse gebouwen optuigde complex. “Een oudhollandse koe die ‘matcht’ met de rivier”, zegt Koggel. “Het is geen melkvee, maar een zelfredzame koe die vrij rondloopt en kan drinken uit de zijtakken van de Vecht. Je merkt het meteen aan het gedrag als de koe ‘goed te passe’ is.”
Kaarten voor het tweede concert zijn te bestellen via de websites www.erwinnyhoff.nl en www.koesafari.nl.

 

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

Masters Jolanda van Dam en Yvonne Meijer pakken goud op NK-indoor 

Mila-atlete Yvonne Meijer was op het NK-indoor in Apeldoorn goed voor goud en brons op de midden-lange afstanden.

APELDOORN – Zaterdag en zondag werd in het Apeldoornse atletiekpaleis Omnisport het NK-indoor atletiek voor masters (atleten boven de 35 jaar) gehouden.

Zeven selectieleden van ACO van Elderen schreven zich in voor diverse looponderdelen. De podiumscore was prima, met twee keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.

Jolanda van Dam (V35) greep evenals een jaar eerder het goud. De sprintster liet op de 200 meter de chronometer stoppen bij 28.00 seconden. De jacht op eremetaal werd voortgezet op de 400 meter. Ook op deze langste sprintafstand verscheen Van Dam op het ereschavot. Haar 63.75 seconden was goed voor een zilveren plak en betekende tevens een nieuw clubrecord.

Yvonne Meijer (V40) deed goede zaken op haar 800 meter. De mila-atlete liep een tactische race en scoorde het brons in 2.25.72 minuten.  Op de 3000 meter, haar favoriete nummer, haalde de snelste vrouw van Witharen en wijde omtrek flink uit, pakte direct de kop en finishte onbedreigd als eerste in 10.36.12 minuten.

In de schaduw van deze gouden medaillewinnaars werd door de delegatie uit Ommen goed gepresteerd.

  • Karlo Knipmeijer (M40): zilver op de 1500 meter in 4.44.18 minuten.
  • Dennis Brandenburg (M40): brons op de 1500 meter in 4.47.24 minuten en vierde op de 3000 meter in 10.26.84 minuten.
  • Michel Wierbos  (M40): brons op de 800 meter in 2.20.97 minuten.
  • Gert Berenst (M50) beleefde een prima comeback na een blessureperiode en eindigde als zesde op de 400 meter in 61.11 seconden.
  • Jessica Veurink (V35): vijfde op de 200 meter, met een prima persoonlijk record in 29.46 seconden.

Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de wedstrijd van s.v. Nieuwleusen uit tegen Vroomhoopse Boys

SV Dalfsen soeverein langs VV Gomos

Dalfsen speelde thuis tegen Gomos en won overtuigend met 5-2. Voorafgaande aan de wedstrijd leken de papieren van Dalfsen voor het treffen tegen Gomos niet zo sterk. Dalfsen had de laatste twee wedstrijden verloren en Gomos wist juist zes punten bij te schrijven. Het was Dalfsen dat een geweldige eerste helft op de mat legde, de eerste drie 100% kansen binnen drie minuten misten doel maar toen Jeroen Kamphuis in de 16 onreglementair naar de grond werd gewerkt wist Vince van den Anker dit presentje te verzilveren (1-0). Dalfsen gaf gas bij en kreeg kans op kans, de verdediging van Gomos had geen antwoord en even later lag de 2-0 al achter de Norger doelman. Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker op aangeven van de prima spelende debutant Jurjen Eijkelkamp. Waar Dalfsen dacht door te drukken wist Gomos in een van de spaarzame aanvallen te scoren waarbij de verdediging van Dalfsen er niet goed uit zag (2-1). Hierna kreeg Dalfsen weer een paar goede kansen waarbij eerst Vince en daarna Sam van den Anker wisten te scoren. Ruststand 4-1. Na de hervatting  nam Dalfsen wat gas terug en Norg kwam beter uit de kleedkamer. Het duurde dan ook niet lang of de 4-2 werd gescoord door Gomos, hierdoor kwam de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Dalfsen wist de wedstrijd hierna behoorlijk op slot te gooien waardoor het kijkplezier van de bezoekers er niet beter op werd. In de slotfase wist invaller Kariem Own met een mooie steekbal Vince van den Anker te vinden en die bracht met zijn derde goal van de middag de eindstand op 5-2. Met deze overwinning nestelt Dalfsen zich op een stabiele 7e plaats, keurig in de middenmoot. Zondag  speelt Dalfsen een uitwedstrijd in Twente, NEO uit Borne is de tegenstander en de wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

Gehavend Hoonhorst komt tekort tegen Sallandia

Hoonhorst speelde de eerste competitie wedstrijd na de winterstop in mineur. Tegen Sallandia werd in Deventer met 5-1 verloren na een 1-0 ruststand. Hoonhorst trad in Deventer aan met een zwaar gehavend team. De lijst met afwezigen was groot door meerdere blessures, een Prins Carnaval binnen het team met verplichtingen elders en twee spelers die na een lange winterstop er voor kozen om juist nu op vakantie te gaan. Tot overmaat van ramp viel de stabiele centrale verdediger Roy Diepman al na 25 minuten uit met een pijnlijke ribblessure.  Al in de eerste helft had Sallandia het speloverwicht. Dit resulteerde in een snelle 1-0 al na drie minuten. Een schot van afstand werd over de overigens prima keepende invaldoelman Jostino Kroes heen geschoten. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe slechter het liep bij de Deventernaren. Met veel gemopper vanaf de kant werd getracht de voorsprong te vergroten, hetgeen voor rust niet lukte. Hoonhorst kwam slechts sporadisch tot aanvallen. Een overtreding op de sterke verdediger Roy Diepman werd “slechts” bestraft met geel waarbij hij met veel pijn het veld moest verlaten. Als cadeau  een noppenafdruk van de spits van Sallandia mee terug naar Hoonhorst. Het betekende voor coach Wijsman verder puzzelen en omzetten. Het competitiedebuut van A-junior Victor Boekel werd daarmee een feit. Ruststand 1-0. Na de hervatting was het verdedigend matig wat Hoonhorst liet zien. Sallandia kreeg vaak teveel ruimte om aan te vallen waarbij verdedigend teveel ruimte werd weggeven. Zo kon het na de snelle 2-0 kort na rust uitlopen na een regelmatige 5-0.  Hoonhorst kwam tot aanvallen, maar veelal zonder overtuiging. Bij 5-0 kreeg Sallandia nog een  “je kan hem geven” strafschop, om nog verder uit te lopen.  Deze werd vakkundig gekeerd door de Hoonhorst-doelman. Vermeldenswaardig is dat naast debutant A-junior Jur Fakkert de spreekwoordelijke eer nog werd gered met een doelpunt van andere competitiedebutant en A-junior Victor Boekel. Eindstand 5-1. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen  SDO.

S.V. Nieuwleusen laat Vroomshoopse Boys ontsnappen

s.v. Nieuwleusen speelde uit tegen Vroomshoopse Boys met 2-2 gelijk. De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken. Al na een paar minuten was het Leon de Raad, die over links breed legde op Thomas Koobs die net over schoot. Vrijwel direct daarna zette Saake Malestein, Randy Vink alleen voor de keeper maar de keeper stond goed opgesteld. Nieuwleusen bleef daarna iets sterker maar dit resulteerde alleen in wat kleine kansjes. In de 11e minuut kwam  Nieuwleusen op voorsprong. Randy trok vanaf links goed naar binnen en verraste de keeper in de korte hoek (0-1). De thuisploeg stelde er weinig tegenover, af en toe een snelle uitbraak maar Nieuwleusen bleef achterin attent. Pas na een halfuur kwam de thuisploeg gevaarlijk in het strafschopgebied van de oranjehemden, maar het schot ging hoog voorlangs. Net op het moment dat  Nieuwleusen het wat moeilijker begon te krijgen, was het Nemo Hekkert die op rechts goed doorzette en via een verdediger binnenschoot (0-2). Vlak daarna kwam uit een corner de 1-2 tot stand. Na de hervatting ging Vroomshoopse duidelijk de strijd aan. Het voetbal werd er aan beide kanten niet beter op en de mouwen werden opgestroopt. Nieuwleusen kreeg het moeilijk, helemaal toen De Raad en Vasse uitvielen met blessures. Hun vervangers Roy in ’t Veld en Sander Bollemaat lieten zien waardige vervangers te zijn. Vroomshoop werd sterker en sterker en  Nieuwleusen moest alle zeilen bijzetten. Keeper Hoogenkamp moest een aantal keren tot het uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen. De thuisploeg bleef jagen op een beter resultaat. De enige grote kans voor Nieuwleusen werd afgefloten voor buitenspel. Thoma Koobs faalde niet oog in oog met keeper Sickman maar het feest voor de bezoekers ging niet door. De thuisclub maakte nog steeds aanspraak op de gelijkmaker en waren de hele wedstrijd al gevaarlijk uit standaard situaties. Vier minuten voor tijd kopte Juliën Derks een corner strak binnen. Eindstand 2-2. Evenals in Nieuwleusen hielden de ploegen elkaar, met deze stand in evenwicht. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Sparta Enschede.

V.V. Lemelerveld verliest van De Tukkers

Na een aantal nederlagen op rij is Lemelerveld samen met het Denekampse SDC 12 op de laatste plaats belandt in de 2e klasse I . In het uitduel bij De Tukkers in Albergen was de thuisclub de betere ploeg en viel er op de 3-1 nederlaag niet veel af te dingen. Na een gelijk opgaande beginfase stond het na ruim dertig minuten 2-0 voor de Tukkers, o.a. door een strafschop.  Doelpuntmakers waren Jelle Leusink en Joep Egberink. Lemelerveld kreeg met de wind in de rug ook enkele mogelijkheden en was van het grote puntenverschil op de ranglijst niet op het veld terug te zien. Op slag van rust kwam Lemelerveld terug in de wedstrijd. Een geblokt schot van Jeroen Exel werd door Stan Reimink binnengeschoten voor de 2-1 ruststand  Ook na de hervatting hadden De Tukkers, die tweede staan op de ranglijst, een licht veldoverwicht en toen het na 55 minuten spelen op 3-1 kwam door Tim Haarhuis, was Lemelerveld niet bij machte wat terug te doen. Een terechte 3-1 uitslag. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen hekkensluiter SDC’12 uit Denekamp. Lemelerveld en SDC’12 staan gelijk in aantal punten, wel heeft Lemelerveld een wedstrijd minder gespeeld. Om de aansluiting te houden met o.a. Schalkhaar en AZC Zutphen zal er gewonnen worden. 

USV klaart klus na rust in Kraggenburg

Op bezoek bij hekkensluiter Kraggenburg speelde USV een uiterst moeizame eerste helft. Met een opportunistische spelopvatting probeerde de thuisploeg voortdurend de watervlugge aanvaller Robert Olczyk aan het werk te zetten. USV had er eigenlijk geen pasklaar antwoord op. Liep ook door eigen slordigheden steeds achter de feiten aan en kwam een paar keer goed weg bij kansen voor de polderploeg. Zelf wist USV er heel weinig tegenover te stellen en mocht dan ook blij zijn dat het zonder kleerscheuren de rust haalde (0-0). Met precies dezelfde namen tapte USV na de hervatting uit een ander vaatje. De tegenstander werd vastgezet en via de vleugels kwamen er ineens wel bruikbare voorzetten. Eentje ervan landde in de 55e minuut op het hoofd van Dennis van der Veen. De lat stond succes in de weg. Een minuut later was Wouter Smudde dichtbij. Zijn inzet werd gekeerd door de paal. Weer een minuut later werd het nieuwe elan alsnog beloond met een voorsprong. Doelman Gert-Jan Wals kreeg nog wel een hand achter het schot van captain Niek Hamers, maar de bal was overduidelijk de doellijn gepasseerd (0-1). In de 62e minuut leek Dennis van der Veen de voorsprong te verdubbelen. Hij gaf Wals met een schuiver het nakijken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Even later was Smudde over rechts zijn tegenstanders te snel af. Maar Max Schaeffer kon de voorzet op maat niet verzilveren. Zo kreeg de thuisclub weer moed en perste er nog een slotoffensief uit. Zonder resultaat. Eindstand 0-1. Zondag speelt USV thuis tegen IJhorst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Doelman Gert-Jan Wals keert de inzet van Niek Hamers (midden) achter de doellijn (0-1).

 

Verslag: Evert Jan Goos

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

0249955_Gerard_Jutten_-_Gemeentebelangen.jpg
.

DALFSEN- Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Gerard Jutten van Gemeentebelangen aan het woord.

Alweer bijna een jaar op weg in deze nieuwe raadsperiode 2022-2026. Na 8 jaar ervaring in de raad namens Gemeentebelangen denk je dat je de meeste onderwerpen en vraagstukken in de commissie-, raads- en eigen fractievergaderingen wel een keer hebt behandeld. Maar niets is minder waar. Elke vergadering staat er weer wat nieuws op de agenda. Gelukkig hebben wij als fractie van GB voldoende fractieleden om de onderwerpen te verdelen. Zo zetten alle leden hun specifieke kennis in op onderwerpen zoals financiën, ruimtelijke ordening en maatschappelijke zorg. We laten ons zoveel mogelijk informeren om de juiste beslissingen te kunnen nemen. We bezoeken vergaderingen van plaatselijke belangen, technische sessies en gaan zoveel mogelijk in op uitnodigingen van onze inwoners. Ondanks onze grote fractie lukt dat niet altijd en moeten we keuzes maken. Want naast ons raadswerk hebben we ons eigen werk en persoonlijke verplichtingen. Gelukkig is er in onze gemeente een prettige samenwerking tussen alle partijen en het college van Burgemeester en Wethouders en met de ambtenaren in ons gemeentehuis. Dat is zeker niet overal het geval. We hoeven het niet altijd eens te zijn en besluiten niet altijd eensgezind, maar wel altijd gebaseerd op basis van respect voor elkaars mening en inzichten.

Participatie

Er staan ons nog veel vraagstukken te wachten waar we ook de inbreng van onze bewoners voor nodig hebben. Onlangs waren we in ‘De Overkant’ om de plannen voor ons centrum in Dalfsen in te zien. Mooi om te zien hoeveel belangstelling er was om de schetsen te bekijken en in gesprek te gaan met de ontwerpers en het bouwteam. We hebben veel reacties gehoord (zowel positief als negatief) en zullen deze meenemen bij de besluitvorming. We hopen dat we samen met alle belanghebbenden in goed overleg tot besluiten komen die ons dorp aantrekkelijker maken en dus leefbaar kunnen houden. Dat geldt natuurlijk voor alle kernen in onze gemeente. Daar hebben we zeker de inbreng van inwoners voor nodig. Daarom zijn deze informatieavonden zo belangrijk.

Elke mening telt mee!

Een grote zorg is ook om te voorzien in de woningbehoefte in de kernen en zeker op het platteland. Hoe kun je in de behoefte voorzien zonder de agrariërs te hinderen in hun bedrijfsvoering? Ook daarbij is goed overleg en samenwerking van het grootste belang.
De uitbreidingsplannen in alle kernen geven ruimte om daar te gaan wonen waar je je thuis voelt.
Dat kan niet altijd direct en precies daar waar iedereen wenst maar met wat geduld hopen we dat voor iedereen de juiste plek zal komen.

Tot slot

Geboren en getogen in het mooie Hessum en na verschillende omzwervingen in de provincie, 32 jaar geleden toch weer terug gekomen in het mooie Dalfsen en daar nog geen dag spijt van gehad. Ik hoop van harte dat u dat ook zo beleeft. Mijn collega fractieleden en ondergetekende zullen zeker ons best doen om het voor onze inwoners zo te maken dat ook u zich thuis voelt én blijft voelen in deze mooie gemeente.

Groet, Gerard Jutten Gemeentebelangen