maandag 26 februari 2024 | WEEK 09 |
Blog

Stichting Platform Gehandicapten viert 25-jarig jubileum

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen vierde op 10 oktober een bescheiden feestje in het Pluscafé van de Trefkoele. Naast voorlichting op basisscholen kaartte het Platform tal van zaken de afgelopen jaren met succes aan; Zo kregen de Hervormde Kerk en het oude postkantoor een hellingbaan, werden entrees van gebouwen en winkels verbreed en werden de beide stuwen over de Vecht rolstoeltoegankelijk. Ook kwamen er blindengeleidebanen. In de week van de toegankelijkheid is hier feestelijk bij stilgestaan met de vrijwilligers en de organisaties waarmee samengewerkt wordt. Het Platform blijft niet stilzitten, er is nog genoeg werk te doen voordat de inclusieve samenleving in Dalfsen een feit is.

Ronald Kamphuis, Jumbo, Albert Huisjes, AH en Luuk Tijs Plus kregen deze avond namens Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen een pluim uitgereikt voor hun winkels die voor gehandicapten optimaal toegankelijk zijn.

Foto: Johan Bokma

Gezelligheidsbridge in het Emmagebouw

DALFSEN – Op vrijdag 18 oktober houdt de Dalfser bridgeclub tussen 15.30 en 18.00 uur voor het eerst in het nieuwe seizoen de maandelijkse gezelligheidsbridge. Spelers zonder bridgepartner zijn hierbij eveneens welkom.
Er is geen sprake van een competitie, de ontmoeting met andere bridgers is even belangrijk als het spel zelf. Belangstellenden hoeven geen lid te zijn of te worden van de bridgeclub. Iedereen die het leuk vindt om te bridgen kan aanschuiven. Aanvang 15.30 uur in het Emmagebouw in Dalfsen. De toegangsprijs bedraagt 3 euro; 2 euro voor de zaal en 1 euro voor lekkere hapjes. De consumpties worden betaald met munten die aan de bar verkrijgbaar zijn.

Keukenland Wijhe viert 25-jarig bestaan

Feestelijke open dagen en diverse acties bij jubilerend familiebedrijf

(Advertorial)

WIJHE – Bij Keukenland Wijhe is het feest! Het familiebedrijf in Wijhe bestaat 25 jaar en viert dat deze maand samen met de klanten. “In oktober houden wij drie feestelijke open dagen en hebben we leuke acties in petto”, vertelt eigenaar Fred de Roos. “Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober is iedereen welkom in onze showroom om onze collectie en de nieuwste trends op keukengebied te bewonderen. Er is van alles te zien en te beleven.”

In 1994 begon Fred het bedrijf samen met zijn vader Ben. “In 2008 is mijn vader met pensioen gegaan. Een paar jaar daarvoor had ik zijn aandeel al overgenomen”, vertelt Fred over de historie van het bedrijf. “Om het afzetgebied van Deventer en Zwolle te verkrijgen, hebben we destijds gekozen voor Wijhe. Dit had een gunstige ligging en dat pakte goed uit!”
De afgelopen jaren heeft hij niet stilgezeten; door de jaren heen vonden er regelmatig verbouwingen en/of uitbreidingen plaats. Dit jaar is er ook nog een nieuwe afdeling gerealiseerd. Speciaal voor het merk Comprex. “Deze strakke Italiaanse keukens zijn momenteel een ware trend!”
Over de vraag wat de kracht van Keukenland Wijhe is, hoeft Fred niet lang na te denken. “Bij Keukenland staan we voor een persoonlijke aanpak! Het gehele traject – van advies tot aan oplevering – heeft de klant met één en dezelfde organisatie te maken. Wij zijn openhartig naar onze klanten toe en geven altijd eerlijk advies. Bovendien geldt ‘afspraak is afspraak’. We werken met onze eigen mensen en houden alles in eigen hand, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. De ZZP’ers die we inhuren, zijn vaste, vertrouwde monteurs waar we al jaren prettig mee samenwerken. Van onze klanten horen we ook vaak dat we sterk zijn in 3D tekeningen. Dat wil nog wel eens verschillen van zaak tot zaak. Onze tekeningen lijken zeer realistisch, alsof het foto’s zijn!”

Trends

Tijdens de open dagen zijn tal van trends op keukengebied te zien, zoals de Quooker kranen en kookplaten met geïntegreerde afzuiging van fabrikant Bora. Wat men zeker niet mag missen, is de presentatie van Comprex, de al eerder genoemde nieuwe Italiaanse lijn (www.comprexwijhe.nl). “Verder staan er interessante kookdemonstraties op het programma en wordt er deskundig uitleg gegeven over apparaten, waaronder de combi-stoomoven, die momenteel erg ‘hot’ is. Tevens tonen wij de 3-in-1 oven Atag en de Pelgrim; een stoomoven, oven en magnetron ineen met maar liefst vijf functies. Namelijk traditioneel bakken, bakken met stoom, bakken in combinatie met magnetron, opwarmen en ontdooien met magnetron en koken, opwarmen en ontdooien met stoom. Iedereen is welkom, óók de mensen die deze apparatuur al in huis hebben.”
De collectie 2020 is nog niet beschikbaar, maar tijdens de open dagen zijn er al wel beelden, samples et cetera van te bekijken. Tot aan 2020 zal Keukenland Wijhe doorlopend met leuke acties komen. Van keukenapparatuur en keukenbladen tot heel veel andere prachtige keukenartikelen.
De open dag op vrijdag 18 oktober duurt van 10.00-21.00 uur; die op zaterdag 19 oktober van 9.00-16.00 uur en die op zondag 20 oktober van 12.00-17.00 uur.

Keukenland Wijhe is te vinden aan de Wengelerafweg 6 in Wijhe. Zie verder www.keukenland.nl. Keukenland Wijhe is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen kijkt tevreden terug

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen (SPGD) bestaat deze week 25 jaar. “Dat willen we niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan”, zegt langstzittend lid Wilko Braam.

Braam werd geboren met een handicap (spina bifida) en hij is al vele jaren de mede aanjager. Dalfsen kende sinds 1991 al een zogenaamde BTB (bereikbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid) groep. De Stichting, een belangenorganisatie dat uit vele vrijwilligers bestaat, kwam daar in 1994 bij. “Het doel van onze stichting is om de belangen te behartigen van mensen met een (functie)beperking en chronisch zieken in de hele gemeente Dalfsen”, zegt Braam.

“Uitgangspunt daarbij is dat mensen met een functiebeperking of chronische ziekte, volwaardig kunnen deelnemen aan alle aspecten van het maatschappelijk leven. Het zelfstandig kunnen blijven functioneren is van grote waarde in onze participatiesamenleving. De SPGD spant zich onder andere in om aandacht te vragen voor aangepaste voorzieningen aan en in openbare gebouwen en wegen. Het SPGD informeert over nieuwe ontwikkelingen binnen de WMO en de zorg en blijft in gesprek met de gemeente waarbij de belangen voor onze achterban leidend zijn.”

BTB

Al sinds 1991 kent Dalfsen drie BTB werkgroepen. Deze werkgroepen zijn actief in de gehele gemeente Dalfsen. Zij hebben een signalerende functie ten aanzien van openbare ruimten en gebouwen. Denk aan stoepen die je niet op of af kunt. Signalen vanuit de BTB-groepen worden door het SPGD onder de aandacht van de gemeente, (sport) organisaties of bedrijven gebracht. Het platform kaartte al een aantal zaken met succes aan. Als voorbeeld werd genoemd: de hellingbaan bij het oude postkantoor en de Grote Kerk. Entrees van winkels werden verbreed en zo werden de overgangen bij Stuw Vilsteren en Vechterweerd rolstoeltoegankelijk gemaakt. Ook werden in het dorp op verschillende routes blindengeleidenbanen gerealiseerd. “Het was wel een lange weg maar gelukkig worden we ook steeds meer vroegtijdig bij bouwprojecten betrokken. Erg belangrijk want waarom zou je geld uitgeven om later aanpassingen te moeten doen. Wij hebben al wel veel bereikt, worden goed gehoord maar het kan nog altijd beter.” vervolgt Braam.

Voorlichting

SPGD vindt goede voorlichting belangrijk. “Om die reden geven we schoolvoorlichting in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De les bestaat uit een inleiding met een film en een praktisch gedeelte met hindernisbanen voor rolstoelers en blinden, met als doel leerlingen zelf te laten ervaren hoe het is om een fysieke beperking te hebben. De voorlichting wordt verzorgd door vrijwilligers met een beperking. Wij hebben ook goede contacten met onder andere de middenstand en de horeca. Een tijdje geleden hebben we nog een rondgang gedaan en goede gesprekken gevoerd met de middenstand. Er is gelukkig altijd veel begrip. Wij kijken toch altijd net iets anders naar een bepaalde situatie. Zo ontdekten wij een vrij hoge drempel bij een nooduitgang en daar kom ik met mijn rolstoel echt niet snel overheen”, zegt Braam.

Uitreiking ‘Pluimen’

Het 25 jarig jubileum, een klein feestje, wordt donderdag 10 oktober bescheiden gevierd met de vrijwilligers in de Trefkoele+ in Dalfsen. “Dan nomineren wij ook ondernemers die goed met ons meedenken en de winkel die het best toegankelijk is. Dan reiken wij een aantal pluimen uit”, besluit Braam.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: Archief

In 2000 werd op verzoek van Platform Gehandicapten Dalfsen, de Stuw Vilsteren rolstoeltoegankelijk gemaakt. Wilko Braam verrichtte samen met burgemeester Kobes van de gemeente Ommen en loco burgemeester G. van Gijssel van de gemeente Dalfsen de officiële opening.

Ondernemend Ommen staat aan de vooravond van een nieuw topevenement

OMMEN – OEG! OEG? Ja OEG! Het Ondernemers Eindejaars Gala. Ommen barst van de ondernemers in het centrum, op de industrieterreinen, in de buitengebieden maar ook gewoon aan huis; overal zijn ondernemers gevestigd.

Een groot deel van deze ondernemers zijn verenigd in verschillende netwerkverenigingen of ondernemersverenigingen. Deze verenigingen hebben hun handen ineen geslagen en organiseren het OEG.

Zakennet, ZP Ommen, Koninklijke Horeca afdeling Ommen, HVO, en de OVO dragen allemaal bij aan het evenement voor Ondernemend Ommen en willen ervoor zorgen dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Het doel van de avond is simpel: De samenwerking onder Ommer ondernemers nog verder versterken. Dit gebeurt in een ongedwongen relaxte sfeer met een hapje en drankje, muziek van The Pianohouse, een bekende spreker (wie dat is, is nog geheim) en als klap op de vuurpijl een prijs: Het Ondernemerscompliment 2019. Voor het Ondernemerscompliment 2019 kan iedereen in aanmerking komen die met zijn of haar onderneming iets gepresteerd heeft dat een compliment verdiend. Dit kan een compleet energiezuinige verbouwing zijn, een marketingactie die het landelijke nieuws bereikte, of simpelweg een topservice aan de klant.

De presentatie van deze avond is in handen van Arvin Mulder; Oud Ommenaar en werkzaam bij RTL als publieksopwarmer voor onder andere Zomer met Art, The Voice of Holland, Bankgiro Miljonairs en de Wie is de Mol finale.

Aanmelden voor OEG? Of meer informatie? Kijk op: www.oeg.nu en bestel kaarten.

Jan Snijder 40 jaar in dienst bij Ekkelenkamp

OMMEN – Onder de medewerkers van Ekkelenkamp staat Jan Snijder vooral bekend als de man van de lekkerste pannenkoeken. Maar in die 40 jaar heeft de kok ook broodjes tot culinaire hoogstandjes bereid. Al 40 jaar een vaste waarde in het team.

Een fijne collega en altijd een grapje klaar. Oud collega Gerjan herinnert zich nog goed dat hij ooit een weddenschap met Jan afsloot: “Ik zag Jan en Ina (zijn vrouw), destijds collega’s bij Ekkelenkamp, al een tijdje om elkaar heen draaien. Ik riep dat als ze binnen een jaar zouden trouwen, ik de taart zou maken. Daar stond ik dan, twee dagen lang een bruidstaart te maken.”

Willem en Ron Ekkelenkamp, de twee generaties Ekkelenkamp die beiden met Jan Snijder hebben samengewerkt, ervaren Jan vooral als een betrouwbare en fijne werknemer. “In die 40 jaar heeft hij altijd voor ons klaargestaan en daar zijn wij hem enorm dankbaar voor”, sluiten Willem en Ron af.

Maandag werd hij verrast en opgehaald in een oldtimer, zijn passie. Na een klein tourrondje stond het team van Ekkelenkamp klaar voor een verassingsfeestje. Hij werd verrast met twee kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort, aankomend jaar. Het team heeft alles op alles gezet om aan deze kaarten te komen, want ze waren het er over eens dat dit het ultieme cadeau zou zijn. “Toen de kaarten in de verkoop gingen hebben we met vijf collega’s op verschillende computers geprobeerd kaarten te krijgen en uiteindelijk is het ons gelukt! Fantastisch!”, aldus het team.

Eigenaren Ellen en Ron vullen nog aan: “40 jaar! Jan was hier al heel wat jaren werkzaam toen Ron geboren werd en heeft ook mee mogen maken dat de volgende twee zonen Ekkelenkamp geboren zijn. Heel bijzonder en hopelijk op naar het volgende jubileum.”

Voormalige vuilstort Ommerbos voorzien van eerste boompjes

OMMEN – Afgelopen zaterdagochtend zijn op een nu nog onooglijk stukje grond, de voormalige vuilstort in het Ommerbos, de eerste 175 van de in totaal 775 bomen boompjes geplant. Een initiatief van VNM De Vechtstreek.

Veel leden van deze vereniging en andere vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om van niets, iets te maken: een prachtig biodiversiteitsbos met autochtone boomsoorten zoals bijvoorbeeld de fladderiep en de wilde appel.

Eerste boompje

Onder de vrijwilligers waren ook veel kinderen aanwezig, die net zo gedreven en enthousiast meehielpen om in de nogal stenige grond, de boompjes een goede plek te geven. Het gezegde ‘boompje groot, plantertje dood’ (sommige dingen hebben effecten die je niet kunt voorzien) gaat voor deze plantertjes waarschijnlijk niet op. Arend Spijker benadrukte dat dit initiatief juist voor kinderen belangrijk is. Wethouder Bart Jaspers Fayer had de eer samen met één van de kinderen, het eerste boompje te planten en dat ging letterlijk niet zonder slag of stoot. Maar na anderhalf uur flink doorwerken, stonden alle boompjes op hun plaats. Na afloop was er koffie-met-iets voor iedereen die had meegeholpen. De boompjes kunnen geadopteerd worden voor 5 euro per stuk.

 

Zal?

0274125_Duif_vrede.jpg
Foto: Pixabay.com

LEMELERVELD – Voormalig stadsdichter van Ommen, Jannes Kuik vraagt zich vaak af wat mensen willen en verlangen van elkaar. En dat in de breedste zin van het woord, zowel dicht bij zichzelf als in een breder perspectief. Hoe gaan onze wereldleiders hiermee om? Zal het zo blijven of mogen we hopen?

Zal het weer zo zijn, van asgrauw en venijn.
Zal het weer zo zijn, stad van pijn en stof.
Zal het weer zo zijn, kamp van kwaad en lof.
Zal het weer zo zijn, mijn gelovigheid is rein.

Of ?

Mogen wij hopen, op mooi en lief.
Mogen wij hopen, op met en voor elkaar.
Mogen wij hopen, op de glimlach van het jaar.
Mogen wij hopen, op dank en alstublieft.

Jannes Kuik.
Lemelerveld.

Voetbal regio Dalfsen

0274536_Voetbal_Dalfsen.jpeg
Spelmoment uit de wedstrijd van s.v. Nieuwleusen thuis tegen De Zweef uit Rijssen.

 

ASC’62 oefende tegen ASV’57 uit Aadorp

ASC’62 had afgelopen weekeinde geen competitie verplichtingen en oefende thuis tegen ASV’57 uit Aadorp en won met 3-0. De score werd geopend Erik Bos op aangeven van Jorden Volkerink dit was tevens de ruststand. Na de hervatting werd de score opgevoerd naar 3-0 door doelpunten van Wouter de boer (strafschop) Niloy Haroen. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis de competitie wedstrijd tegen Elim, Aanvang 14.30 uur

Verlies van S.V. Dalfsen van naaste concurrent

Dalfsen speelde thuis op sportpark Gerner tegen naaste concurrent Stevo en verloor met 0-2. Het duel in de eerste klasse H ging ergens om want beide ploegen staan in de onderste regionen. Dalfsen kende een bijna complete en fitte selectie en begon vol vertrouwen aan het duel. De bezoekers namen vanaf het begin het initiatief en zette de defensie van Dalfsen vol onder druk. Dit leverde een aantal gevaarlijke corners op maar tot een doelpunt kwam het niet. Hierna kwam Dalfsen wat meer aan voetbal toe en creëerde het ook een aantal goede mogelijkheden. Ruststand 0-0. Na de hervatting pakten beide ploegen de draad weer op en al snel volgenden kansen aan beide zijden. In de 60e minuut leidde dit tot een doelpunt uit een corner door invaller Mick Velthuis namens Stevo ( 0-1). Dalfsen kon hier weinig tegen inbrengen en even later werd het onderlinge verschil nog groter door dezelfde Velthuis (0-2). Dalfsen bracht een aantal verse krachten in en nam de nodige risico’s om de aansluitingstreffer te forceren, maar de doelman van Stevo hield zijn goal schoon en gescoord werd er niet meer. Eindstand 0-2. Zaterdag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen SVZW uit Wierden, aanvang 14.45 uur.

Lemelerveld deed goede zaken tegen Wijhe’92

Lemelerveld speelde thuis tegen Wijhe ’92 en won met 4-2. In een goede wedstrijd was Wijhe in de beginfase de betere ploeg. Na twintig minuten spelen scoorde Stan Reimink, na een assist van Job Heerink de 1-0. Gijs in de Wal was kort erna ook dichtbij een treffer maar zag de keeper van Wijhe redden. Verdediger Naud Schrijver schoot nog voor de thee de bal geweldig binnen voor de 2-0. Na de hervatting kwam Wijhe rond de 70e minuut terug in de wedstrijd voor de 2-1 na een foutje in de Lemelerveld verdediging. Het hardwerkende Lemelerveld bleef de bovenliggende partij. Via Heerink, op aangeven van Invaller Bram Smit, herstelde Lemelerveld snel de marge weer naar twee doelpunten (3-1). Noah Tuink stelde de zege helemaal veilig door van dichtbij de bal uit een voorzet binnen te werken voor de 4-1. Ver in blessuretijd scoorde Wijhe nog de 4-2 maar kon Lemelerveld de dik verdiende overwinning gaan bijschrijven. Door de winst en met nog een inhaalduel voor de boeg kan Lemelerveld uit de nacompetitiezorgen komen. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen het Borculose Reunie.

Nipte overwinning S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen speelde thuis tegen R.K.S.V. De Zweef en on nipt met 2-1. Hoewel de Nieuwleusenaren niet de beste wedstrijd van het seizoen speelden konden toch drie punten worden bijgeschreven. In de strijd om het kampioenschap blijft het hierdoor ongemeen spannend. Op de ranglijst prijkt S.V. Nieuwleusen op de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als koploper ATC 65, die zaterdag de nummer twee Vroomshoopse Boys trakteerde op een nederlaag.

Hoewel De Zweef in de onderste regionen verkeert en vecht tegen degradatie is dat nog geen garantie voor een simpele overwinning. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en het tempo lag behoorlijk laag om de gasten te verontrusten. Wat het tempo deze middag ook niet ten goede kwam was de blessuregolf waarmee de spelers van De Zweef deze middag ineens werden geconfronteerd. Als stervende zwanen zakten de spelers door hun hoeven. Naarmate de wedstrijd duurde werd steeds vaker een beroep gedaan op verzorger Niels Koopman, die deze wedstrijd misschien wel de meeste kilometers op zijn naam kreeg. In het eerste half uur werden er enkele speldenprikjes uitgedeeld door de thuisploeg, maar steeds was het keeper Boonschate die in de weg lag. In de 29e minuut was hij kansloos op een schuiver van Reinier Meijerink, die de diepte in werd gestuurd door Tom Vasse (1-0). De voorsprong was van korte duur. Twee minuten later lag de bal in het andere net. Een corner die door Tim Hoogenkamp verkeerd werd ingeschat, werd bij de tweede paal voor het doel gekopt. Ruststand 1-1. Na de hervatting werd het tempo door Nieuwleusen verder opgeschroefd. De gasten uit Nijverdal beperkten zich tot het verdedigen van het punt wat ze tot nu toe in handen hadden. Moeizaam werden er kansen gecreëerd en het leek erop dat de gasten hun zin kregen. Toch kon de trouwe aanhang van de thuisploeg opgelucht juichen in de laatste minuut van de originele speeltijd. Saake Malestein liet zien dat hij een ‘neusje voor de goal’ had. Uit een corner van Roy in ’t Veld knikte hij de 2-1 eindstand binnen. Een mooie quote die van toepassing was op het geleverde spel: ‘Winnaars zijn geen spelers die nooit iets fout doen, maar dat zijn spelers die nooit opgeven’. De titelstrijd voor de mannen van Jeroen Elzinga is nog in volle gang. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 15.00 de uitwedstrijd in Zutphen.

USV zondag thuis tegen Protos

Afgelopen zondag had USV vrijaf. Donderdagavond al werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen zaterdag 3e klasser Rouveen. Het werd een doelpuntrijk treffen. Met de wind mee liet USV voor rust zien dat de goede resultaten van de afgelopen weken geen toeval zijn en nam een 2-0 voorsprong. Via een 3-2 ruststand wisten de gasten uit Rouveen uiteindelijk met 4-5 te winnen. Doelpunten USV: Leon Kooiker (3) en Wouter Smudde. Komende zondag gaat voor USV de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Protos uit Steenwijksmoer. Die is ook van belang voor de strijd om de tweede periode. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor deze prijs. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Verslag: Evert Jan Goos

 

 

Politiek Verwoord: CDA Dalfsen

0274504_CDA_Dalfsen_logo.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Anouk Zwakenberg van het CDA aan het woord.

Carnaval meer dan een feestje!

Als je dit leest is carnaval alweer ruim twee weken achter de rug. Een uniek feest dat in twee van onze kernen (Hoonhorst en Lemelerveld) uitbundig is gevierd. Voor veel inwoners en toeschouwers van de optochten lijkt het op het eerste gezicht of carnaval niet meer is dan een weekend met een mooie optocht en volop feesten. Toch zijn veel inwoners het hele jaar druk met bouwen van hun carnavalswagen. Jong en oud bouwen samen aan een wagen. Dit betekent dat het dus veel meer is dan een feestje. De jeugd komt al op hele jonge leeftijd in aanraking met alles wat met het bouwen van een te maken heeft. Ze leren veel van technieken die nodig zijn voor het bouwen van wagen. Een betere promotie voor de echte technische beroepen kun je volgens mij niet krijgen. Hoe mooi is dat!

Beroepsoriëntatie

Ook wordt er avond aan avond gewerkt om iedereen te voorzien van een mooi carnavalskostuum. Dit betekent ook tekenen van patronen, uitknippen van de stof, in elkaar zetten en naaien van de kostuums. Natuurlijk zal menig moeder en/of oma hun (klein)kinderen assisteren, want van wie anders moeten ze dit leren. Deze vakken krijgen de meeste kinderen niet meer op school. Kortom: de voorbereiding op de carnaval kun je ook zien als een mooi stukje beroepsoriëntatie!

En dit is nog niet alles. Binnen deze verengingen leer je ook veel sociale vaardigheden. Want zonder samen te werken, het maken van een praatje, het nemen van initiatief en/of het stellen van vragen krijg je echt niet zo’n geweldig mooie carnavalswagen.

Hossen en dansen

Ook dit jaar trokken de optochten in de beide kernen enorm veel publiek. Met als klap op de vuurpijl de gigantische, indrukwekkende verlichte optocht in Lemelerveld! Als gemeente mag je trots zijn dat dit in een van je kernen plaatsvindt. Wat mij dit jaar wel in het bijzonder is bijgebleven is het feit dat onze nieuwe bewoners die tijdelijk op Camping Heidepark verblijven gewoon midden in het feestgedruis stonden te hossen en te dansen. De feestvierende Lemelervelders nodigden hen uit om samen komen te genieten van de feestmuziek. Samen hossen en dansen op oerhollandse muziek. Geweldig om te zien.

Lokale politiek

Wat ik hier maar mee wil zeggen is dat carnaval zorgt voor saamhorigheid en mensen dicht bij elkaar brengt. En nu denk je vast: wat heeft dit nu te maken met de lokale politiek en voor mij als raadslid van het CDA? Dat verbinding en ontmoeting van mensen met elkaar van groot belang is. Blijf met elkaar gesprek, luister naar een ander, wees nieuwsgierig en respectvol naar elkaar. Ik vind het dan ook fijn dat we als raadsleden meer in gesprek gaan met onze inwoners tijdens het gesprek, podium en het bezoek. En dat we dit niet alleen inwoners ontmoeten in het gemeentehuis, maar ook gewoon in de onze kernen. Door het bezoek aan Hoonhorst, het gesprek in Dalfsen en Lemelerveld weten we wat er leeft en speelt bij onze inwoners. Binnenkort zullen we ook in Nieuwleusen en Oudleusen te vinden zijn. En we zijn nog maar twee maanden onderweg! Dat belooft nog wat.

Anouk Zwakenberg
CDA fractielid

Raad en Recht biedt gratis hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte

0274254_Raad_en_Recht.jpg

(Advertorial)

HARDENBERG/OMMEN – Het team belastingen en toeslagen van Raad en Recht biedt gratis hulp aan inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg en is bedoeld voor particulieren met een bruto-jaarinkomen tot 28000 euro en een vermogen (spaargeld) tot 25000 euro (per huishouden). Naast hulp bij de aangifte inkomstenbelasting kan het team ook de helpende hand bieden bij de volgende zaken:

*Hulp bij het aanvragen en wijzigen van toeslagen ( zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget)
*Het schrijven van een bezwaarschrift naar de belastingdienst.

De dienstverlening vindt doorgaans plaats in de kantoren in Hardenberg, Ommen of Dedemsvaart, maar kan ook bij de cliënt thuis plaatsvinden, als dit om praktische redenen beter uitkomt. Raad & Recht is door de belastingdienst erkend als Maatschappelijk dienstverlener en Toeslagen Servicepunt. Dit betekent voor de cliënt dat er snel en rechtstreeks contact is met de belastingdienst.

Heeft u hulp nodig?

Bel 0523-273666 of mail naar: info@raadenrecht.nl.
Hoofdvestiging: Bruchterweg 88, 7772 BJ Hardenberg.

www.raadenrecht.nl

Foto: Pixabay.com

Vilsteren knokt zich naar drie punten in Lelystad

0274522_voetbal_-_5.jpg

LELYSTAD – Voor de voetballers van Vilsteren wachtte op de laatste zondag van februari ‘de barre tocht’ naar Lelystad. Exacter sportcomplex de Doggersbank, de standplaats van ‘vreemde eend in de bijt’ Batavia ’90.

Een dik uur jagen door de sombere Flevopolder, met zijn kaarsrechte wegen en doorweekte akkers. Als je dan toch op last van de voetbalbond zo’n reis onderneemt, zorg dan in ieder geval dat het geen nutteloze onderneming wordt. Maar goed, daarvoor is de medewerking van de zondag-afdeling van Batavia ’90 nodig, een stevige middenmoter in 5F. Allesbehalve een appeltje/eitje dus.

Een verloren zondag werd het niet voor Dik Runherd en zijn team. “Ik kan met trots melden dat we met 3-1 hebben gewonnen”, meldde de keuzeheer van Vilsteren. “Een prima teamprestatie. Makkelijk ging het niet en we misten een aantal vaste krachten, maar de vervangers hebben het prima gedaan, met een glansrol voor mijn doelman (Niels Veltmaat, WL).”
Kort voor rust kroop mocht Sven Koggel voorbereidende werkzaamheden van Justus von Martels bekronen. Een kwartiertje na de thee besloot invaller Job de Groot maar eens uit te halen. De afstandsraket die van z’n rechter vloog, zeilde met precisie richting doel, geen houden aan. Als met een minuutje of tien te gaan de aansluitingstreffer valt is het billen knijpen. Doelman Veltmaat laat meerdere zien dat-ie geen vliegen staat te vangen in het doel en weigert nog een keer te capituleren. In de allerlaatste minuut komt de bevrijding als de bal na een handsbal op de stip gaat. Koggel laat zich dit buitenkansje van elf meter niet ontglippen, 1-3.

Runherd stuurde de volgende elf de wei in: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis, Koen Kortstee (46. Job de Groot), Sven Koggel, Lars Kampman, Diede Veltmaat (64. Sem Meulman), Justus von Martels (71. Bas Rietman) en Jeffrey Feijen.
Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 11-30, Hoonhorst 11-27, Raalte 12-27, TKA 13-26, Zwolle 13-24, Davo 11-18, , Emst 13-18, Batavia ’90 12-17, Go-Ahead 11-14, Vilsteren 13-13, Wissel 14-8, Wesepe 14-7 en Vaassen 12-0.
Zondag speelt v.v. Vilsteren thuis tegen Wesepe. Op De Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

 

Violiste Tosca Opdam met Mendelssohn Camerata in Stoomfabriek

0274510_Foto_Tosca_Opdam.jpg

DALFSEN – Zondagmiddag 3 maart staat Violiste Tosca Opdam in De Stoomfabriek met het Mendelssohn Camerata, een combinatie van professionele musici met veel ervaring en een aantal buitengewoon getalenteerde studenten van verschillende conservatoria.

Van de New Yorkse Carnegie Hall tot het Amsterdamse Concertgebouw en van Bratislava tot Hong Kong: Tosca Opdam heeft het publiek in de grootste concertzalen van de wereld wel eens volop laten genieten van haar formidabele vioolspel. In Nederland glorieerde zij ook nog tijdens het Amsterdams Grachtenfestival en het Bevrijdingsconcert aan de Amstel.

Twee topwerken

Er staan twee topwerken van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. Tosca speelt het vioolconcert opus 64 in E en na een korte zitpauze sluit Camerata de middag af met het Octet voor strijkers opus 20 in Es.

Het belooft dus weer een heerlijk middagje klassiek te worden in De Stoomfabriek. Het concert begint zoals gewoonlijk om 15.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Dalfsen, via de site en – indien nog voorradig – aan de zaal. Onder de achttien kan gratis genieten en een ontspannen drankje na afloop is bij de prijs inbegrepen.

www.theaterdestoomfabriek.nl

Resultaten lopers AG’85

0274511_Hardlopen.jpg
Foto: Pixabay.com

REGIO – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij enkele wedstrijden actief.

Dennis Brandenburg liep bij de Leesten Cross in Ugchelen de cross over 5,11 kilometer in een tijd van 19.26 minuten, waarmee hij de snelste van alle deelnemers was en de eerste prijs won bij de Mannen 45 .
Bij de Rietplasrun in Emmen was Dennis Brandenburg de snelste deelnemer op de 4 kilometer met een tijd van 15.05 minuten en werd hiermee eerste in de categorie Mannen 40 .
Bij de 35e editie van de Acht van Langezwaag in het Friese Langezwaag liep Michiel Veldman de 10 kilometer in 35.24 minuten. Johan Bloemert liep 37.04, Erik Compagner verbeterde zijn persoonlijk record met 1.54 minuut tot 38.34 minuten. Albert Mussche liep 39.01 en John Brinkman 39.04 minuten.

 

Infoavond over aanleg drinkwaterleiding tussen Dalfsen en Heino

DALFSEN – In april begint de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding tussen de Vitens-locatie in Dalfsen en Heino. Dit om het drinkwater in de regio beter te verdelen.

De plannen staan op woensdag 6 maart centraal tijdens een informatiebijeenkomst in Zaal Kappers in Hoonhorst. Omwonenden hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de werkzaamheden en de nut en noodzaak van de nieuwe transportleiding. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Waterverbinders, dit is een combinatie van bouwbedrijven GMB & Heijmans. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer een jaar duren. De bijeenkomst start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en duurt ongeveer een uur.

Natte laarzenwandeling bij Het Boskamp

DALFSEN – Zondag 3 maart houdt Het Boskamp een ‘natte laarzenwandeling’ onder leiding van de vrouw van de boswachter. Belangstellenden worden uitgenodigd om hun lange laarzen of lieslaarzen aan te trekken voor een tocht door de natuur. De wandeling begint om 14.00 uur bij Het Boskamp, Sterrebosweg 2 in Dalfsen. De locatie opent om 13.00 uur voor een gezellige start. Let op: kinder- en wandelwagens zijn deze keer niet geschikt voor de route. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de gids wordt op prijs gesteld. Na de wandeling is er warme erwtensoep verkrijgbaar, maar ook balkenbrij en balkenbrijkroketten.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld via e-mail: info@hetboskamp.nl of telefonisch van donderdag tot en met zondag (na 13.00 uur) op 0529-431712. Voor meer informatie zie

www.hetboskamp.nl