Zo kun jij zonder problemen de hele dag op slippers lopen

  (Ingezonden mededeling)

  Wanneer de zon schijnt, is er niets zo fijn als lekker rond te kunnen lopen op slippers. Je zit er namelijk niet op te wachten op met 25 graden met een paar sneakers te moeten lopen. Hoewel je niet altijd de mogelijkheid hebt om slippers aan te trekken, bijvoorbeeld omwille van je werk, is het bijvoorbeeld in het weekend wel lekker. Omdat het wel belangrijk is dat je weet hoe je dit het beste kunt doen, willen we graag een aantal handige tips met je delen. De hele dag op slippers lopen lijkt natuurlijk heerlijk, maar wanneer je niet de juiste slippers hebt, dan kun je na een paar dagen of soms ook uren, last krijgen van je voeten of rug door een verkeerde houding.

  Kies voor kwaliteit en comfort

  Het belangrijkste aspect bij het kiezen van slippers is kwaliteit en comfort. Ga voor slippers die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en een goed voetbed hebben. Dit zorgt ervoor dat je voeten voldoende ondersteuning krijgen en helpt mogelijke klachten te voorkomen. Ons advies is het dragen van Havaianas slippers, Birkenstock of soortgelijke merken met een goed voetbed. Wat je namelijk vaak merkt bij de wat goedkopere slippers, is dat je voeten wat naar binnen gaan staan, waardoor er meer druk op de knieën komt en je last krijgt door een verkeerde houding.

  Laat je voeten wennen

  Het klinkt misschien gek, maar als je gewend bent om de hele dag op enkellaarsjes of andere schoenen met hakken te lopen, kan het even wennen zijn om over te stappen op slippers. Je voetspieren en gewrichten moeten wennen aan de andere houding en beweging. Bouw het dragen van slippers daarom langzaam op en geef je voeten de tijd om te wennen. Begin bijvoorbeeld met een paar uurtjes per dag en bouw dit geleidelijk op naar een hele dag. Het handigste is om dit thuis te doen. Mocht je dan last krijgen, dan kun je ze direct uit doen en hoef je niet eerst te wachten tot je thuis bent bijvoorbeeld.

  Verzorging van je voeten

  Voordat je volop gaat genieten van het dragen van slippers, is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Knip je nagels recht af en vijl eventuele scherpe randjes weg. Zorg er ook voor dat eventuele eeltplekken glad worden gemaakt met een puimsteen of vijl. Op deze manier voorkom je pijnlijke plekken tijdens het dragen van slippers en ziet het er ook net even wat mooier uit. Voor de vrouwen is het ook leuk om eens na te denken over nagellak.

  Let op de omgeving

  Bedenk goed in welke omgeving je wilt rondlopen op slippers. Tijdens een heerlijke zonnige strandwandeling is het natuurlijk geen probleem, maar op sommige werkplekken kan het minder gepast zijn. Houd rekening met de dresscode en de veiligheid. Er zijn tegenwoordig ook nette slippers verkrijgbaar die geschikt zijn voor formele gelegenheden. Twijfel je hoe het bij jou op het werk zit? Dan is het helemaal niet raar om gewoon eens bij HR langs te gaan en dit te vragen.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.