Voorbereidingen actie Vakantietas gestart

0280794_vakantietas.JPG
Een aantal vrijwilligers waren afgelopen vrijdag bezig om een vakantietas te vullen voor kwetsbare gezinnen in de gehele gemeente Dalfsen.

DALFSEN – Afgelopen vrijdag werd gestart met de voorbereidingen voor de actie Vakantietas voor gezinnen die rond de armoedegrens leven en woonachtig zijn in alle kernen en het buitengebied van de gemeente Dalfsen.

Eerder werd dit verzorgd door de vereniging Humanitas maar sinds september 2023 valt de organisatie van deze actie én van de Sinterklaasactie onder ‘Kindertas Dalfsen’. Het is een nieuw project van Stichting Noodfonds Dalfsen.

Kwetsbare gezinnen

“Ook dit jaar hebben we helaas al weer meer aanmeldingen van gezinnen die rond de armoedegrens leven en een vakantietas hebben aangevraagd. Helaas is het nog steeds heel hard nodig om deze actie te organiseren in de gemeente”, zegt coördinator Marian Bekedam. “Gelukkig hebben we ook deze keer weer een hele goede samenwerking met onder meer de kerken in Nieuwleusen. Voor de ochtenddienst van 2 juni werden er strookjes uitgedeeld voor het vullen van een vakantietas. Maar ook zouden we graag andere Dalfsenaren betrekken om een vakantietas te vullen of een donatie te doen. Alleen met elkaar lukt het ons om aan de vraag te kunnen voldoen.” Afgelopen vrijdag waren een aantal vrijwilligers bezig om circa 260 tassen te vullen voor 145 gezinnen. De tassen hebben nummers, geen namen. Er wordt gelet op in welke kern van de gemeente het kind woont. “Daarmee willen we voorkomen dat een kind woonachtig in Lemelerveld bijvoorbeeld een ijsbon krijgt van een bedrijf in Dalfsen. Zij moeten uiteraard een bon krijgen die te besteden is in de woonkern waar hij of zij woont.

Fijne start

De gevulde tassen worden een week voor aanvang van de schoolvakanties uitgeleverd. “Ook dit jaar hopen wij deze kinderen hiermee een fijne start van de zomervakantie te geven. We hebben dan ook zeker alle hulp nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Naast het verstrekken van een vakantietas kijken we ook breder”, vervolgt Marian. “Dankzij een aantal sponsoren zijn we ook bezig een zandbak voor circa 24 kinderen te realiseren die in de TGO (tijdelijk gemeentelijke opvang) in Lemelerveld verblijven. Het benodigde materiaal zoals hout, zand en afdekmateriaal is gesponsord door lokale ondernemers. De zandbak wordt binnenkort afgeleverd.”

Aanmelden of sponsoren

“De volgende actie zal weer met Sinterklaas zijn”, zegt Marian. Wie voor een kind (van 0 t/m 12 jaar) een cadeautje wil kopen (ter waarde van ongeveer 12,50 euro) krijgt een strookje met gegevens van het kind. Marian benadrukt nog eens dat het wel allemaal nieuwe spullen moeten zijn, dus geen gebruikt speelgoed. Stuur hiervoor een email naar kindertasdalfsen@outlook.com met de vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Alle informatie wordt vervolgens thuis bezorgd. Daarnaast is Kindertas Dalfsen nog steeds op zoek naar sponsoren, zodat er iets extra’s kan worden gedaan. Wie hiervoor voelt, kan een bijdrage overmaken op het bankrekeningnummer: NL 66 ABNA 0109 944216 t.n.v. Noodfonds Dalfsen o.v.v. ‘Actie Vakantietas’. Vragen of voor meer informatie: Marian Bekedam kindertasdalfsen@outlook.com of bel: 06-10538330.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.