Sociaal eetcafé de Paraplu naar ’t Alteveer

OMMEN – Sociaal eetcafé de Paraplu uit Ommen is verhuisd naar ’t Alteveer, het arbeidscentrum van de Baalderborg Groep in Ommen. In het café kunnen Ommenaren elkaar op maandag- en donderdagavond ontmoeten en samen eten. De Paraplu wordt ondersteund door het opbouwwerk van WijZ Welzijn en was gevestigd in De Bree.

In het verleden was de Paraplu ook in ’t Alteveer gevestigd. Inmiddels komen er zo’n 25-30 gasten per avond eten en hadden de vrijwilligers van de Paraplu behoefte aan meer ruimte, een groot fornuis en een afwasmachine. Die zijn in ’t Alteveer aanwezig. Maandag 24 juni volgde de officiële verhuizing met een feestmenu voor alle deelnemers. AC ’t Alteveer is te vinden aan de Vermeerstraat 1a in Ommen. Opgeven voor een restaurantbezoek kan via 06-31053305. Een maaltijd kost 5 euro.
Eetcafé de Paraplu is een ‘sociaal eetcafé’. Dat houdt in dat er niet alleen lekker gegeten wordt, maar ontmoeting ook centraal staat. Twee keer in de week koken de vrijwilligers voor Ommenaren die in meer of mindere mate eenzaamheid ervaren. Helaas is dit een groep die de afgelopen jaren steeds groter is geworden. De Provincie Overijssel heeft de verhuizing mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van 1.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.