‘OpStap’ bij landgoed De Horte

DALFSEN – Vrijdagmiddag 26 juli houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op landgoed De Horte.

Onder leiding van een ervaren landschapsgids wordt een prachtige wandeling van ongeveer twee uur gemaakt over het landgoed. De gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel, kan tijdens deze excursie worden ervaren. Dit veelzijdige landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl, biedt een unieke ervaring.

Buitenplaats de Horte

De rechte strakke lanen van landgoed De Horte getuigen nog uit de 17e eeuw. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na de aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het landgoed is nog compleet en veel gebouwen staan op de monumentenlijst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. De excursie biedt een afwisselende en leerzame ervaring met volop natuur en cultuurhistorie. Aanmelden kan van tevoren via de website. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Donateurs van Landschap Overijssel ( gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen kunnen op vertoon van de donateurspas gratis deelnemen.

Donateur worden

Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. Hoe meer mensen betrokken zijn bij het Overijsselse landschap, hoe beter het beschermd kan worden. Donateur worden kan al vanaf 2,50 euro per maand. Meer informatie is te vinden op https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur.

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Foto: Gonny Sleurink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.