Lampie: Bondscoach Horsman

0280525_Bondscoach_Horsman_-_3.jpg

Schiet mij maar lek. Snap er geen donder van. Geen idee wat bondscoach Ronald Koeman allemaal in z’n hoofd haalt. Misschien iets van ‘je vangt meer vliegen met stroop dan met de mepper’. Na de wanprestatie tegen die ‘Wiener schnitzels’ kregen de spelers een dagje vrijaf. Het hele spul plus de familie op kosten van de KNVB cocktails zuipen aan de rand van het zwembad, zonnen, klieren, ouwehoeren, spelen met de kinderen en poedelen in het bad. Wie niet aan het dobberen was in het water, stond een balletje te slaan op de golfbaan of paradeerde door het saaie winkelcentrum van Wolfsburg. Het moet niet gekker worden. Van prestatieverlof kon geen sprake zijn. Ik was niet de enige die het niet begreep. De spelers hebben vette mazzel dat Koeman de bondscoach is, in plaats van mijn collega Gerrit Horsman. Nee, geen vakbroeder bij NS. Ben al twee jaar met vervroegd pensioen en Gerrit heeft nooit bij het spoor gewerkt. Zeker niet als conducteur. Uitgesloten. Heb nog nooit een kaartjescontroleur met een vierkante pet gezien…

Geintje. Flauw. Gerrit heeft een welgevormde schedel waar een hoop informatie in past. De NS is verleden tijd. Zit nu in de maaltijdverstrekking bij Gotink. Ben een ‘rode duivel’. De term ‘rode duivels’ staat in Ommen niet voor het nationale Belgische voetbalteam, maar voor de bezorgers van Gotink Maaltijden, herkenbaar aan de rode shirts met bedrijfslogo. Overigens zijn we meer ‘rode engelen’ dan ‘rode duivels’. Dat typeert ons beter. Ook Gerrit. Gewaardeerde collega. Kun je d’r goed bijhebben. Altijd gezellig. Behalve toen het Nederlands elftal en de beroerde prestatie en performance tegen Oostenrijk ter sprake kwam. Geen deuk in een pak boter trappen en dan de andere dag relaxen in het zwembad. Dat was bij Gerrit nooit gebeurd. Dan kregen die verwende pseudovedettes straftraining. “Niks zwembad. De zweppe d’r oaver”, fulmineerde Gerrit als door een adder gebeten. “Stopwatch in de haan’e. Rundties loop’n. Niet snel genog? Nog ’n rundtie. Ze kriegt zwoar betaald, moar presteer’n hóóó moar, die luie donders!”

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dicteert niet voor niets een bekend spreekwoord, dat naar het schijnt zijn oorsprong kent in het Vechtdal. Ergens heeft Gerrit gelijk denk ik, terwijl ik met het bestelautootje door woonwijk de Dante cross. De grasveldjes liggen er keurig bij. Laat dat maar aan gemeentewerker Harjan Metselaar over. Met een timmermansoog kaarsrecht langs het kantje. Ware stuurmanskunst. Kan me voorstellen dat er buurgemeentes zijn die denken, ‘deze grasmeester wil ik graag in dienst nemen’. In de voetballerij heb je zo een transfer te pakken. Kassa! Maar stel: Harjan slingert maar wat raak. Links, rechts overdwars, stukken overslaan, zou z’n chef dan zeggen, “Alsjeblieft, een bon voor de Beerze Bulten, ga er maar een weekje tussenuit.” Of neemt-ie ‘m apart en vraagt-ie of alles wel oké is, omdat het werk nergens op lijkt? Als je presteert moet je beloond worden, andersom ook, als je er een janboel van maakt moet je gestraft worden. Koeman moet es ernstig met Horsman in conclaaf!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.