KNVB heeft de indeling voor het seizoen 2024-2025 rond

0280795_FC_Ommen_-_ASC_62_1.jpg
Na de zomer treffen FC Ommen en het Dalfser ASC '62 elkaar wederom in competitieverband.

OMMEN – De KNVB heeft de voetbalclubs voor het seizoen 2024-2025 ingedeeld.

FC Ommen is ingedeeld in klasse 3O Oost. Ook aankomend seizoen blijft de Vechtdalderby ASC ’62 overeind. Verder stuiten de Ommenaren op de Zwolse clubs Dieze West, CSV ’28, ZAC en Zwolsche Boys. Het deelnemersveld bestaat verder uit v.v. Hoogeveen (zat) en het eveneens uit Hoogeveen afkomstige De Weide en wordt gecompleteerd door ‘oude bekenden’ Rouveen, Vitesse ’63 (Koekange), SVM Marknesse en de nieuwkomers FC Zuidwolde, IJVV (IJsselmuiden) en het MSC (Meppel).

Mariënberg

Mariënberg is ingedeeld in 4D Oost en kan weer veel derby’s tegemoet zien. De Beerzervelders ontmoeten met Avereest, Bergentheim, Bruchterveld, DKB (De Krim), DVC Dedemsvaart, Hardenberg ’85, Lutten, Voorwaarts V (Westerhaar) en Sportlust Vroomshoop allemaal clubs uit de directe nabijheid, bijna op fietsafstand. Iets verder uit de buurt wachten confrontaties met Juventa ’12 (Wierden) en ASV ’57 Aadorp).

Lemele

Sportclub Lemele komt in klasse 5D Oost weer flink wat oude bekenden tegen, zoals MVV ’69 (Marle), HTC (Zwolle), Kampen, Noord-Veluwe Boys (Hattemerbroek), VSW (Windesheim), Wijthmen en Zalk. EZC ’84 is een beetje een vreemde eend in de bijt, qua afstand. Degradant Wilsum past geografisch prima in deze klasse, zoals ook SP Daarle en SSA OWZ ’24 dat doen. Laatstgenoemde vereniging is de fusieclub tussen Kloosterhaar en SVV ’56 uit Sibculo.

Vilsteren

Vilsteren heeft van de KNVB een plek gekregen in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Noord. De club van trainer Dik Runherd stuit op BEW (Vledder), Diever-Wapse, Giethoorn, SSA Oosterstreek-Zandhuizen, IJhorst, Uffelte, Wapserveen, SV Zwolle, Old Forward (Wilhelminaoord) en als klap op de vuurpijl de club uit de woonplaats van Vilsteren-trainer Dik Runherd, SC Balkbrug.

Tekst: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.