Ga mee ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

0280664_Beerze__Martijn_Hulst.jpg

OMMEN – Dinsdagavond 23 juli houdt Landschap Overijssel weer een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze.

Onder leiding van twee gidsen maken deelnemers een wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Beerze

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde ‘nieuwe natuur’, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgidsen loopt men door en langs een aantal van deze landschapstypen. De gidsen vertellen hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie. Aanmelden kan van tevoren via de website

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Foto: Martijn Hulst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.