Eerste Midzomerfestival Nieuwleusen in nieuwe opzet

0280798_Midzomer_Nieuwleusen.JPG
De kleedjesmarkt van kringloopwinkel Deuroe Veuroe was een van de trekkers van de eerste Midzomermarkt in de nieuwe opzet.

NIEUWLEUSEN – Tevreden gezichten, afgelopen zaterdag tijdens het Midzomerfestival in Nieuwleusen. Het jaarlijkse evenement vond voor het eerst plaats op een nieuwe locatie: op het terrein rond ’t Witte Peerd, museum Palthehof en de Grote Kerk. En dus ook met een nieuwe organisator: ’t Witte Peerd.

Dit alles onder de vlag van Beleef Nieuwleusen, het nog jonge samenwerkingsverband van verschillende culturele en toeristische organisaties in het dorp. De eerste editie in de nieuwe opzet werd een succes. Bezoekers lieten zich niet weerhouden door de wat sombere weersvoorspellingen, die gelukkig slechts ten dele uitkwamen. Slechts een korte, maar stevige bui net na het middaguur zorgde voor nattigheid, maar de verdere dag bleef het droog. En dus konden Nieuwleusenaren, inwoners van de regio en toeristen genieten van een festival dat vooral een ontmoetingsplek bleek. Belangrijkste ingrediënten waren een braderie met zo’n veertig marktkramen, optredens van verschillende muzikale gezelschappen, eten en drinken en attracties voor de jeugd in de vorm van bungeetrampolines en schatgraven op het terrein van museum Palthehof. Ook vormde de Midzomermarkt het startpunt van een brommertocht door de regio. Kringloopwinkel Deuroe Veuroe organiseerde in de ochtenduren een kleedjesmarkt waar zowel kinderen als volwassenen spulletjes ter verkoop konden aanbieden. Ook deze werd goed bezocht. Deuroe Veuroe-manager Ellen Beenders weet nu al dat dit onderdeel volgend jaar herhaald wordt. Zoals ook initiatiefnemer Arien Dijsselhof van ’t Witte Peerd tevreden was over het verloop. “Het was de eerste keer dat we een evenement als dit hebben opgezet. We hebben het bewust enigszins kleinschalig gehouden om te leren van onze ervaringen en het de komende jaren verder te kunnen uitbouwen. Deze eerste keer is in elk geval een mooi startpunt.”

 

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.