Echtpaar Noordman-Den Ouden zeventig jaar getrouwd

0280776_IMG2000.JPG
Locoburgemeester André Schuurman kwam het echtpaar Noordman – Den Ouden thuis aan de Kuipersweg in Dalfsen feliciteren met hun zeventig jarig huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week vierden Jan Noorman en Jo Den Ouden hun platina huwelijk.

Locoburgemeester André Schuurman kwam het echtpaar aan de Kuiperweg namens de gemeente feliciteren met deze mijlpaal. Jan (93) is een echte Dalfsenaar en ging na de lagere school werken bij een boer. Vervolgens nam hij de boerderij van zijn ouders aan de Dedemsweg over. Naast deze werkzaamheden was hij ruim 35 jaar veehandelaar. Dat was zijn lust en zijn leven. Inmiddels zit de vierde generaties Noordman op de boerderij aan de Dedemsweg. Ook maatschappelijk was Jan zeer actief. Hij was 36 jaar bestuurslid bij het Waterschap en 27 jaar lid van het Heemraadschap. Ook verrichtte hij veel vrijwilligerswerk, zoals onderhoud aan de tuin van de kerk en het kerkhof. Tevens was hij ruim 56 jaar collectant in de kerk. De wieg van Jo (91) stond in Nijverdal. Na haar schoolopleiding werkte zij een aantal jaren bij een oom en tante in Albergen. Na hun huwelijk runde zij samen met haar man de boerderij en zorgde zij voor het gezin. Als hobby’s had zij zingen, af en toe puzzelen en handwerken. Het gezin woont nu alweer zeventien jaar in hun huidige appartement in Gerrner Marke. “Wij zijn dankbaar dat we nog redelijk gezond zijn en onze liefde voor elkaar is sterk. Wij kunnen genieten van de kleine dingen in het leven”, aldus het echtpaar. Het gezin heeft negen kinderen, veertien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. “En er zijn er nog twee op komst”, zeggen beide met een grote glimlach. Het feest werd afgelopen zondag met de familie, kennissen gevierd bij hotel restaurant Het Roode Hert in Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Locoburgemeester André Schuurman kwam het echtpaar Noordman – Den Ouden thuis aan de Kuipersweg in Dalfsen feliciteren met hun zeventig jarig huwelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.