61.500 euro voor actiegroepen Tour du ALS Vechtdal

0280661_Haringparty_2024-255.jpg

OMMEN – Op donderdag 27 juni vond op het prachtige Landgoed het Laer de negende editie van de Vechtdal Haringparty plaats. Zoals elk jaar werd er een vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De veiling heeft 61.500 euro opgebracht.

Een prachtig bedrag wat dit jaar ten goede komt aan maar liefst vier actiegroepen; Tour du ALS Dalfsen/ Nieuwleusen, Team Wink en Alles voor ALS Gramsbergen. Vier actiegroepen uit het Vechtdal die begin deze maand de Mont Ventoux beklommen om stichting ALS te steunen. Zij ontvangen met de opbrengst van de Vechtdal Haringparty een mooie extra donatie voor hun topprestatie.

Dankbaar

De veiling van het vaatje werd volgens een Amerikaans veilingsysteem geveild. Een veilingsysteem waarbij met kleine bedragen geboden wordt en de bieders het bedrag betalen dat ze zelf extra bieden. Na afloop van de veiling ontvingen leden van de vier actiegroepen de cheque uit handen van de voorzitter van de Vechtdal Haringparty Jasper Vrieling en de winnaars van het vaatje Michel Vreugdenhil en Lars Kamphuis van Moderna. Stefan Holsappel, lid van actiegroep Tour du ALS team Wink: “Dit ging al onze verwachtingen te boven! We zijn als actiegroepen ontzettend dankbaar voor dit mooie bedrag en de aandacht voor Stichting ALS in het Vechtdal. Hiermee dragen we een steentje bij in het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en aanverwante ziekten. En dat is hard nodig, want op dit moment bestaat er geen behandeling voor patiënten die zijn gediagnostiseerd met ALS. En daar is mijn schoonvader er één van. Voor hem zal een medicijn en/of behandeling te laat komen, maar wij zetten alles op alles patiënten in de toekomst een beter perspectief te geven. En daarvoor is meer geld voor onderzoek hard nodig. We zijn de gasten van de Vechtdal Haringparty heel dankbaar.

Trots

Jasper Vrieling, voorzitter stichting Vechtdal Haringparty: “Ook deze editie kwam bestuurlijk en ondernemend Vechtdal weer samen op het prachtige Landgoed Het Laer. We mochten in totaal zo’n 350 gasten ontvangen. Zij hebben genoten van een fijne sfeer, culinaire heerlijkheden en dit jaar weer met een heerlijk zonnetje erbij. Het was een fantastische middag en avond! En dat er weer een prachtig bedrag van € 61.500 euro door dagvoorzitter Erik Volkers is opgehaald, heeft daar zeker aan bijgedragen. We kijken dan ook met trots terug op deze negende editie van de Vechtdal Haringparty.”

De Vechtdal Haringparty is gezamenlijk initiatief van de volgende zeven bedrijven uit het Vechtdal: Moderna Textielservice, De Zon Hotel by Flow, Morrenhof – Jansen installatiebedrijven, de Jong & Laan, Vrieling, Friday Digital Agency en Century Lease & Verhuur. Het bestuur wil met de Vechtdal Haringparty de samenwerking tussen bedrijven uit deze krachtige regio bevorderen, de contacten met de politiek verbeteren en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.