Zwem4daagse in openluchtbad Olde Vechte Ommen: blijven zwemmen voor plezier en veiligheid

0279421_Olde_Vechte.jpg

OMMEN – Van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni vindt voor de zevende keer de Zwem4daagse in Openluchtbad Olde Vechte aan de Zeesserweg 12a plaats.

De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee jong en oud gestimuleerd wordt om te blijven zwemmen, zodat vooral kinderen, ook na het behalen van het zwemdiploma, veilig zijn in en rond het water. Nederland is een echt waterland: we leren zwemmen voor onze veiligheid. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Rondom Ommen is veel water waar recreatie plaatsvindt en plezier en veiligheid gaan prima samen. De Zwem4daagse is een sportieve activiteit waar familie, gezinnen en klasgenoten aan mee kunnen doen. Het is uiteraard óók een mooie gelegenheid voor volwassenen om gezond en sportief te bewegen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

10 of 20 baantjes

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers tot 10 jaar 4 dagen een afstand van 250 meter (10 baantjes). Alle andere deelnemers zwemmen 500 meter (20 baantjes) per dag. Als beloning voor hun prestaties krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen zoals de Albert Heijn-luchtbeddenrace, muntjes duiken, duiken met het Duikcentrum Vechtdal. Verder is er elke avond een verloting van door de middenstand van Ommen gedoneerde prijsjes en prijzen. Geïnteresseerden kunnen zich bij voorkeur voor maandag 24 juni online aanmelden via de website van de KNZB (zie onderstaand) of via bijgaande QR code. Aan de kassa in Ommen kan men zich tot en met dinsdag 25 juni opgeven.

Flexibel

Er wordt dagelijks gezwommen van 19.00 tot 20.30 uur. Komt een avond niet zo goed uit, dan kan er ook gezwommen worden op woensdag- of vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Wie mee wil doen met de zwemvierdaagse als het wat rustiger is, kan in de ochtend zwemmen tussen 9.00 uur en 11.00 uur. En voor de vroege vogels op de dinsdag en donderdag zelfs vanaf 7.00 uur. NIEUW dit jaar is dat het openluchtbad de maandagavond voorafgaand (24 juni) als reserve-avond toevoegt zodat er eventueel een andere avond overgeslagen kan worden.

De kosten voor deelname bedragen online 7,50 euro per persoon, exclusief transactiekosten. Aan de kassa bedragen de kosten 10 euro (deelnemers van 65 blijven 7,50 euro betalen). De organisatie van de Zwem4daagse is in handen van Stichting Openluchtbad Olde Vechte in samenwerking met de KNZB.

www.zwem4daagse.nl/olde-vechte-2024/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.