Workshop ‘Hoe verder na borstkanker’

0279251_0263899Vechtgenotenhuis.jpg

OMMEN – Het Vechtgenotenhuis houdt een workshop getiteld ‘Hoe verder na borstkanker’ gericht op vrouwen die de strijd tegen borstkanker hebben doorstaan en op zoek zijn naar manieren om hun leven weer op te pakken. De workshop vindt plaats op vrijdag 28 juni van 9.15 tot 11.45 uur in Het Vechtgenotenhuis.

Tijdens de workshop, geleid door Feikje Wagenaar (expert in het vertalen van de ‘LIJF-TAAL’) wordt ingegaan op verschillende aspecten van het herstelproces na borstkanker. De thema’s die aan bod komen, zijn onder meer: het herstellen en helen van je lichaam, de veranderde relatie met je lichaam na de behandeling, het omgaan met de wens om weer ‘de oude’ te worden – of misschien toch liever niet.

Zelfherstellend vermogen

Veel vrouwen ervaren na hun behandeling dat hun energie en zin in dagelijkse activiteiten veranderen. Ondanks goede medische uitslagen, kan het gevoel van tevredenheid over het eigen welzijn achterblijven. Gevoelens van frustratie, angst en schaamte kunnen opkomen en het herstel bemoeilijken. Tijdens de workshop ontdekken deelnemers hoe het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund kan worden. Feikje Wagenaar helpt zoeken naar mogelijkheden voor verbetering, die er altijd zijn. Naast informatie en het delen van persoonlijke ervaringen, zullen er ook praktische oefeningen worden gedaan om te leren luisteren naar het lichaam.

In het najaar komt deze workshop nog eens terug op donderdagavond 12 september en vrijdagmorgen 8 november. Deelname is gratis. Het Vechtgenotenhuis biedt een laagdrempelige omgeving voor mensen die leven met en na kanker. Hier kunnen zij terecht voor een luisterend oor, deelname aan groepsactiviteiten of een ontspannende massage, allemaal zonder verwijzing.
Voor meer informatie en aanmelding, bezoek de website of stuur een e-mail naar info@vechtgenoten.nl.

www.vechtgenoten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.