Wordt het weer puffen en zweten bij de VechtdalTrail?

0279032_Vechtdaltrail.jpg

OMMEN – Onder zware omstandigheden gingen vorig jaar ruim 500 hardlopers van start op de VechtdalTrail. De combinatie van het parcours, afstand en een temperatuur boven de 30 graden maakte het een bijzonder zware editie. Wat wordt het dit jaar?

De zevende Vechtdaltrail gaat op zaterdag 6 juli van start en het belooft weer een prachtige trailrun te worden. De vier routes van 15 km, 25 km, 35 km en 50 km zijn enigszins aangepast zodat het afwisselend blijft voor de deelnemers die vaker hebben deelgenomen. De startlijst bevat veel regionale hardlopers maar ook diverse uit de rest van Nederland. De internationale deelname bestaat dit jaar uit enkele hardlopers uit Duitsland en zelfs één uit Hong Kong en uit de Verenigde Emiraten.

Ultieme uitdaging

De 50 km ultraloop vormt het koningsnummer. Niet alleen door de afstand maar ook de drie zandverstuivingen en de Beerze Bulten maken het, ondanks de beperkte hoogtemeters, een van de zwaarste (én mooiste) trails van Noord-Nederland. Maar met de keuze uit vier afstanden is er voor elk niveau een passende uitdaging. Nieuw is dat dit jaar geen wegwerpbekers meer gebruikt worden op de verzorgingsposten. Elk jaar werden er een kleine 2.000 gebruikt en weggegooid. Het vrijwilligersteam zal water, sportdrank of cola bijvullen in een drinkvoorziening van de deelnemer zelf. Dat kan zijn een drinkzak, loopvest met navulbare flacons of een speciale opvouwbare drinkcup. Hiermee wordt de ecologische afdruk van het evenement op het milieu verlaagd.

Deelnemen

Hardlopers die nog een pittige uitdaging én willen genieten van de prachtige natuur rond Ommen kunnen zich nog tot uiterlijk 1 juli inschrijven via de site.

www.vechtdaltrail.nl

Foto: Sylvain Poel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.