Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de finale wedstrijd s.v. Nieuwleusen tegen DOS Kampen

 Geen promotie voor de Dalfser teams

Vier van de zes Dalfser voetbal teams hadden na de reguliere competitie nog een toetje. Zowel ASC’62 , v.v. Hoonhorst , USV  en s.v. Nieuwleusen pakten een periodetitel. Maar geen van deze teams lukte het om te promoveren. ASC’62, Hoonhorst en USV werden respectievelijk in eerste en twee ronde uitgeschakeld. S.V. Nieuwleusen wist wel door te dringen tot de finale, maar strandde daar afgelopen zaterdag in Elburg tegen DOS Kampen.

Onmachtig S.V. Nieuwleusen strandt in het zicht van de haven

Het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg was afgelopen zaterdag het toneel van de finale in de nacompetitie. DOS Kampen en S.V. Nieuwleusen gingen uitmaken wie volgend jaar in de eerste klasse zal uitkomen. Ondersteund door enorme supportersschare en prachtige sfeeracties, was het duidelijk dat het hier vanmiddag moest gebeuren. Helaas was S.V. Nieuwleusen niet bij machte om het DOS Kampen erg lastig te maken waardoor de Kampenaren met 1-2 zegevierden en volgend jaar een stapje hoger gaan voetballen. De eerste helft begon met een wat aftastend  Nieuwleusen terwijl DOS Kampen elkaar wat makkelijker wist te vinden. Het eerste kwartier gebeurt er nog niet veel en worden er nog geen grote kansen gecreëerd door beide teams. Slecht wegwerken van de Nieuwleusen defensie breekt in de 17e minuut de wedstrijd open als DOS Kampen keihard deze fout afstrafte en Twan Knul onberispelijk binnenschoot ( 0-1). Zeven minuten later was het wederom raak als Tim Hoogenkamp nog knap reageerde op een dwarrelschot maar in de rebound was het Vincent Huisman die DOS Kampen op 0-2 zette. Het enige gevaar wat  Nieuwleusen in de eerste helft creëerde, kwam uit corners en vrije trappen. Pas na een halfuur spelen werd voor het eerst de keeper van DOS Kampen aan het werk gezet uit een vrije trap. Na ruim een halfuur spelen hield de hamstring van Randy Vink er mee op.  Wetende dat dit wel eens zijn laatste wedstrijd voor Nieuwleusen kon zijn moest hij zich zichtbaar geëmotioneerd laten vervangen door Tieme Brinksma. Ruststand 0-2. Kris Tinholt bleef in de rust in de kleedkamer achter en Nemo Hekkert nam zijn taken over als rechtsback. Nieuwleusen kwam iets beter voor de dag, maar de kansen blevenachterwege. De gevaarlijkste kansen waren nog steeds voor DOS Kampen. Het lukte niet om verzorgd voetbal te spelen. Tom Vasse kwam goed weg met een gele kaart na een veel te laat ingezette tackle. Geheel onverwacht maar precies wat de wedstrijd nodig heeft, knalt Reinier Meijerink de bal de kruising in zodat Nieuwleusen toch nog de aansluitingstreffer te pakken had (1-2). Dat er een tumultueuze slotfase aan ging breken, was duidelijk maar niet voor het doel van DOS Kampen. Aan de zijlijn is het Meijerink die in de clinch lag met een reservespeler van DOS Kampen die een klap uitdeelde en met rood kon vertrekken. Niet veel later moet S.V. Nieuwleusen verder met tien man als Roy Bollemaat de rode kaart kreeg. Hij tikte een DOS speler van achteren aan die daarna voor de ogen van grensrechter een toneelstukje opvoerde. Nieuwleusen is in de laatste minuten niet meer bij machte om de gelijkmaker nog te forceren en moet toezien hoe DOS Kampen er met de buit vandoor gaat en volgend jaar in de eerste klasse gaat acteren.

v.l.n.r.: Bovenste rij: Sjoerd Klein, Jort van den Bergh, Tim Harink, Nick Holsappel, Gabriël van Leeuwen, Lennard de Weerd, Jesse Marsman, Luuk Westerman, Luuk van de Klocht, Kristian Oude Voshaar (trainer).Midden: Roy van Leussen, Machiel Pluim, Ruben van Dijk, Niek Bollemaat. Onder: Melle Vrieling, Thomas Huzen, Cas Buitenhuis, Gerrel-Jan Visscher, Thom Kappert, Luuk Malestein.

S.V. Nieuwleusen 2 wint finale nacompetitie

Het 2e elftal van s.v. won afgelopen zaterdag in Veessen de finale van de nacompetitie tegen v.v. Dieren 2. Een mooie prestatie van dit team dat naar de reserve 1e klasse promoveert. In de reguliere speeltijd en ook in de velenging werd er niet gescoord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarbij was Nieuwleusen de bovenliggende partij.

Zondag Feyenoord- Ajax bij USV

Herfstachtige omstandigheden afgelopen zaterdag voor de voetballers van bedrijven uit de financiële dienstverlening. In totaal 20 teams streden bij USV in regen en wind voor de 18e keer om de Accountancybeker. Die ging naar titelverdediger KPMG na winst in de finale tegen de financials van  Brouwers. De teams van EY legden beslag op plaats 3 en 4. Komende zaterdag wordt sportpark Hulsterlanden volledig overgenomen door de volleyballers van het Flash Luuk Tijs toernooi. Het recreatieve buitentoernooi wordt al sinds 1971 door de volleybalvereniging georganiseerd.

Een dag later, zondag 23 juni, wordt bij USV een bijzondere wedstrijd gespeeld: de USV variant van Feyenoord- Ajax. Precies vijf jaar vond deze klassieker voor het laatst plaats op sportpark Hulsterlanden. Ook deze nieuwe editie is er eentje zonder dranghekken, pelotons ME, stewards, fouilleren, tribunecamera’s, combi-vervoer en moeilijk kijkende burgemeesters. Gewoon zoals het altijd zou moeten zijn. De toegang is gratis en iedereen is hoe dan ook verzekerd van een gezellige 3e helft, inclusief een rondje rad van avontuur met prachtige prijzen. Voorafgaand aan de kraker gaan beide ploegen gezamenlijk aan de lunch om zich daarna volledig gefocust aan het publiek te presenteren in de fraaie traditionele outfits. Feyenoord-Ajax, de USV variant begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

v.l.n.r.: Bovenste rij: Sjoerd Klein, Jort van den Bergh, Tim Harink, Nick Holsappel, Gabriël van Leeuwen, Lennard de Weerd, Jesse Marsman, Luuk Westerman, Luuk van de Klocht, Kristian Oude Voshaar (trainer).Midden: Roy van Leussen, Machiel Pluim, Ruben van Dijk, Niek Bollemaat. Onder: Melle Vrieling, Thomas Huzen, Cas Buitenhuis, Gerrel-Jan Visscher, Thom Kappert, Luuk Malestein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.