Voetbal regio Dalfsen

0279655_IMG1608.JPG
Randy Vink van S.V. Nieuwleusen was wederom de grote en beslissende factor bij de thuisploeg tegen S.V. Grol uit Groenlo.

S.V. Nieuwleusen naar finale nacompetitie

S.V. Nieuwleusen speelde thuis tegen Grol uit Groenlo uitkomend in de eerste klasse H en won met ruime cijfers (4-1). Hiermee plaatst Nieuwleusen zich voor de finale van de nacompetitie en voor een plek in de eerste klasse. Nooit eerder speelden de Nieuwleusenaren op dit niveau en het zou dus ook een unicum zijn als de mannen van Jeroen Elzinga, allemaal uit de eigen jeugd van s.v. Nieuwleusen deze finale gaan winnen en promoveren naar de eerste klasse. “Hoger op met eigen talent” dat nu zijn vruchten kan gaan afwerpen. De tegenstander in de finale is geen onbekende, wederom DOS Kampen. Vorig jaar waren de mannen uit Kampen in de 1e ronde van de nacompetitie te sterk voor Nieuwleusen. De ploeg kan in deze finale revanche nemen en dan met name op zichzelf, want in de ontmoeting van vorig seizoen speelden de Oranjehemden ver ondermaats en dropen gedesillusioneerd af. De eindstand van de wedstrijd tegen Grol deed vermoeden dat het om een simpele zege ging. Toch waren de gasten in het eerste kwartier heer en meester in Nieuwleusen. Met verzorgd voetbal en een tempootje hoger dan gewend werd Nieuwleusen ver teruggedrongen op eigen helft. Veel werd de lange bal maar gebruikt om onder de druk uit te komen. Het was dan ook niet onverdiend dat de gasten uit Groenlo na een kwartier op voorsprong kwamen. Hietland liet zien hoe een vrije trap genomen moest worden. Hij krulde de bal over de muur in de bovenhoek en liet Tim Hoogenkamp kansloos ( 0-1). Waar iedereen op de tribune dacht weggespeeld te worden door Grol, wisten de Nieuwleusenaren zich te herpakken en de schroom van zich af te gooien. Enkele minuten na de openingsgoal was de stand al weer gelijk. Roy Bollemaat mocht een penalty verzilveren, na een overtreding op Randy Vink (1-1). Vlak voor de rust kwam S.V. Nieuwleusen zelfs op voorsprong. Nemo Hekkert zette een mooie aanval op met Reinier Meijerink en wist uiteindelijk Randy Vink te bereiken, die het koelbloedig kon afmaken (2-1). Voor de gasten uit Groenlo was het bitter dat hun nummer 7, Jordy Schutten vlak voor de rust geblesseerd het veld moest verlaten. Direct na de hervatting was het Tiem Rots die de stand weer op gelijke hoogte kon brengen. Van dichtbij kopte hij te hoog en dus over het doel van Hoogenkamp. Wie het net wel wist te vinden was enkele minuten later Tom Vasse. Keeper Nick Oude Luttikhuis leek de handschoenen in de rust binnenste buiten aangedaan te hebben. Hij kreeg een vrij eenvoudige dieptebal niet onder controle en bezorgde onbedoeld de bal bij Vasse. Vanaf twintig meter lobte hij de bal over iedereen heen in het lege doel (3-1). Vink zorgde in de 65e minuut voor de genadeklap. Met een lichaamsschijnbeweging zette hij zowel zijn directe tegenstander als de keeper op het verkeerde been en schoot de 4-1 binnen. Deze klap kwamen de gasten uit Groenlo niet meer te boven. Eindstand 4-1. De finale tegen DOS Kampen wordt zaterdag 15 gespeeld op neutraal terrein. De tijd en plaats is nog niet bekend.

USV verliest en blijft vierde klasser

Nacompetitie en USV: een goede match is het nog steeds niet. Voor het 3e seizoen op rij ging het mis. Dit keer was SVV ’04 het struikelblok. De herkanser uit Schoonebeek liet al snel het initiatief aan USV. Maar het vele balbezit en het goed verzorgde spel van USV leverden aanvallend nauwelijks rendement op. Omdat ook SVV ’04 voorin niks klaarspeelde was er van enige opwinding geen sprake. Tot de 20e minuut. Er was helemaal niets aan de hand toen USV-captain Niek Hamers de bal met een boog terugspeelde op doelman Thijs van Vliet. Een windvlaag deed de rest. De bal kreeg ineens vaart en hoogte, Van Vliet kon er niet meer bij, zette de achtervolging in, maar kon het eigen doelpunt niet meer voorkomen (1-0). Ongeloof aan beide kanten. Een treffer rechtstreeks uit het rariteitenkabinet. Nog geen tien minuten later leek Niek Hamers ook aan de andere kant te scoren, maar zijn kopbal, na eindelijk eens een goede aanval, ging rakelings naast. Veel meer viel er voor rust niet te beleven. Met de wind wat meer in de rug was het aan USV om de ongelukkig opgelopen achterstand te repareren. Het kwam er maar niet van. Eigenlijk veranderde er helemaal niets aan het van beide kanten zouteloze spel. De voor Robin Borger ingevallen Ian Vlierman probeerde het met een kopbal en Leon Kooiker mikte te hoog. Waar het wachten was op een slotoffensief van USV, kreeg juist in die fase de thuisclub wat meer grip op de wedstrijd. De minuten tikten weg voor USV dat ook in blessuretijd er niet in slaagde SVV ’04 doelman Wiljo Wesseling in verlegenheid te brengen. Uiteindelijk was het geen toeval dat het duel tussen deze aanvallend volstrekt onmachtige ploegen werd beslist door een curieuze eigen treffer. De teleurstelling was na afloop voelbaar bij USV. Want er viel echt wel wat te halen in Schoonebeek. Maar er was ook realiteitszin. Want bij USV was vandaag niemand in staat om over te schakelen naar een plan B. Daarom mag SVV ’04 blijven hopen op handhaving in de 3e klasse en gaat USV zich komend seizoen onveranderd melden in de 4e klasse.

Verslag/Foto’s: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

Spannende spelsituaties voor de goal van de bezoekers in de wedstrijd om een plek in de finale en promotie naar de eerste klasse.
Spannende spelsituaties voor de goal van de bezoekers in de wedstrijd om een plek in de finale en promotie naar de eerste klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.