Voetbal regio Dalfsen

0279326_IMG_6789.jpg
Vlak voor rust zet Niek Hamers USV op een 0-3 voorsprong.

Sprookje is uit voor ASC’62

Van de euforie van de laatste wedstrijd thuis tegen Vitesse toen ASC’62 de vierde periode titel pakte was afgelopen dinsdagavond weinig meer over. In de voorronde tegen eveneens vierde periode titelhouder Knickerbockers uit Groningen werd met 0-3 verloren. Een troosteloze avond op kunstgras en in de stromende regen kwam ASC’62 totaal niet in haar spel. En om te zeggen dat de studenten uit Groningen beter waren, nee dat was is niet waar. Alleen benutten zij de kansen wel in tegenstelling van ASC’62. De eerste mogelijkheid van ASC’62 was voor Haroen, maar hij schoot tegen de keeper aan. Vlak voor rust in de 45e minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een corner van rechts werd fraai binnen gekopt. Ruststand 0-1. Ook na de hervatting een gelijk opgaande wedstrijd. De beste kans voor de gelijkmaker was voor Chiel Pasman. Alleen voor de keeper wist hij niet te scoren. In de53e minuut kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Een strakke voorzet werd via de paal binnen getikt. Trainer Herman Oosterhaar wisselde nog wel driemaal om het tij te keren maar ASC’62 zat niet in de wedstrijd en kon de goede serie van de laatste wedstrijden niet doorzetten. Circa tien minuten voor tijd werd door slecht verdedigen ook nog de 0-3 binnen geschoten. Een troosteloze avond voor ASC’62 in deze promotiewedstrijd met dito uitslag.

Hoonhorst verlaat met opgeheven hoofd de nacompetitie

Om te promoveren naar de 4e klasse had Hoonhorst de zware opdracht om twee nacompetitierondes te overleven. De eerste horde was een uitwedstrijd tegen de nummer 12 uit de 4e klasse B: SC Overdinkel. Een voor Hoonhorst onbekende ploeg uit de meest oostelijke plaats van onze provincie. Dat deze hindernis een lastige zou worden, was vooraf duidelijk, immers de ploeg had in haar klasse maar liefst 25 punten bij elkaar gesprokkeld. De hindernis bleek net iets te hoog voor Hoonhorst. Er werd moedig gestreden en nipt met 1-0 verloren. Volgend seizoen speelt Hoonhorst wederom in de 5e klasse. Een klasse met mogelijk veel derby’s vanwege de degradanten Nieuw Heeten, Lettele en Broekland uit de 4e klasse en Mariënheem als overstapper van zaterdag naar zondag. Daarnaast is competitiegenoot Raalte ook in de eerste ronde uitgeschakeld en blijft zodoende ook 5e klasser.
In de, wat na de wedstrijd bleek, laatste wedstrijd voor afscheid nemend coach Eward Groot Lipman (hij verstrekt naar Reaal Dronten) speelde Hoonhorst een prima eerste helft. Toch kwam het eerste gevaar van thuisploeg. De ruimte over de linkerflank van Overdinkel werd goed benut waarbij een aanvaller vrij voor doelman Jur Fakkert opdook. Hij kreeg de bal langs de doelman, maar Sander van den Berg bracht redding. Ook Hoonhorst kwam tot enkele speldenprikken met Joey Kroes via een diepe bal en Wouter van der Kamp met een afstand schot. Na de hervatting had Hoonhorst wederom een speldenprik met schot van Dion Diepman. Joey Kroes kwam nog een keer oog in oog met de doelman, maar kreeg daarbij de bal niet genoeg onder controle. Daarna was het Overdinkel met een verwoestend schot dat uiteen spatte op de lat. Geleidelijk werd Overdinkel de licht bovenliggende partij, maar vergat het lange tijd te scoren. Tot de 70e minuut waarbij een klutsbal voor de voeten van een Dinkeler kwam die verwoestend uithaalde en het net liet bollen (1-0). Hoonhorst wisselde om het uit een ander vaatje te kunnen tappen hetgeen niet echt lukte. De macht ontbrak om het Overdinkel nog echt moeilijk te maken en de thuisploeg miste een echte spits die de nauwkeurigheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eindstand -0 en speelt Hoonhorst ook volgend seizoen in de 5e klasse.

Nacompetitie: USV door naar halve finale

Dankzij een ruime 1-4 zege op bezoek bij Oosterlittens nam USV soepel de eerste horde in de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse. Zondag gaat het verder in Schoonebeek. Daar is SVV ’04 de volgende tegenstander. Door de invasie van supporters van de blauwwitten had USV in elk geval langs de zijlijn de overhand. Na een kwartiertje aftasten werd duidelijk dat USV ook binnen de lijnen meer te bieden had dan de herkanser uit de 3e klasse. De thuisclub probeerde het met lange ballen naar voren waar USV voortdurend zocht naar voetballende oplossingen. Die aanpak bleek al snel succesvol. Mede dankzij Oosterlittens verdediger Sjoerd Pieter Jouwsma. Die kreeg in de 13e minuut een corner van Thijmen Stegeman helemaal verkeerd op zijn schoen en liet zijn eigen doelman Stefan Greidanus volstrekt kansloos (0-1). In de 21e minuut stond USV zelf op 0-2. Leon Kooiker zette de aanval op, Frank Kuiper was het slimme tussenstation en Niek Hamers zorgde voor de afronding. Oosterlittens bleef het wel proberen, maar kwam niet verder dan wat corners zonder al te veel gevaar. In de 42e minuut zat USV helemaal op rozen. Nu deed Jort Kouwen het voorwerk. Max Schaeffer zag zijn inzet nog gekeerd door de paal maar kon alsnog juichen toen Niek Hamers de bal voor het intikken had (0-3). Na rust ging USV meteen verder waar het gebleven was en bouwde aan een overwicht. De beste kans was voor Jort Kouwen, maar doelman Greidanus voorkwam een grotere achterstand. Zo rond het uur werd USV steeds slordiger en liet het de thuisclub onnodig vaak aan kansen ruiken. Door opnieuw nonchalant balverlies van USV kwam de thuisclub in de 67e minuut dichterbij (1-3). Plannen voor een Friese stormloop werden 2 minuten later de kop ingedrukt toen Leon Kooiker het slippertje goedmaakte met een schitterende krul van afstand in de verre hoek (1-4). Waarna aan beide kanten het grote wisselen begon. De Littensers wisten dat degradatie onafwendbaar was terwijl USV geen risico’s meer wilde nemen met spelers ‘op scherp’. Zondag gaat USV voor de volgende ronde op bezoek bij SVV ’04 . Aanvang 14.00 uur op sportpark De Kampen in Schoonebeek. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale van de nacompetitie. De verliezer is uitgeschakeld. Volg nieuws over deze wedstrijd op unionsv.nl.

Verslag: Evert Jan Goos

Spelmoment uit de wedstijd Overdinkel tegen v.v. Hoonhorst.

Meer foto's

Spelmoment uit de wedstijd Overdinkel tegen v.v. Hoonhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.