Toekomst schiet Mariënberg naar finale!

0279278_240601_1e-htc_078aa.jpg

MARIENBERG – Nog minimaal 90 minuten is Mariënberg verwijderd van handhaving in de 4e klasse. Het positieve gevoel overheerst (gelukkig) weer de laatste weken op het Westerpark. Onder het nieuwe trio trainers (Arjan P., Theo en Arjan B.) is er weer het elan gevonden waar men dit seizoen zo naarstig op zoek naar was. Het was er wel al die tijd alleen ging het doosje van Pandora maar niet open… Het zout wordt nu gelegd op andere accenten, niet steeds het negatieve steevast blijven benoemen maar gewoon zeggen wat er wel goed ging. Dat had de jonge ploeg nodig…. Achteraf is het makkelijk lullen! Je merkt aan alles dat het zijn vruchten afwerpt. Je zag het vorige week in Kloosternarigheid.

Daar stond na afloop een elftal bij elkaar, pilsje in de hand, die het weer met z’n allen deed. Iedereen goed te passe, je gunde elkaar weer de halve roodzwarte wereld. Soms is het niet zo moeilijk! Je kunt van alles vinden, maar soms zoek je net verkeerd. Complimenten aan de technische staf maar ook aan het elftal.
Hetzelfde team toch is er iets veranderd binnen het vlaggeschip…. Net alsof de wind anders in de zeilen staat. Het kan verkeren, mooi om zo’n proces te zien! We varen nog altijd op dezelfde boot, we weten welke richting wij moeten varen maar het lijkt net of het besef ook aan boord is geklommen…. Schitterend! Trots op mijn cluppie! Nog één halte, Lemele kan verder succes in de weg staan. Laten wij ons dat gebeuren…??? Dacht het niet. Wij gaan er nu ook d’r op en over!

‘Dit is mien leaven, dit is mien volk. Dit is de wereld die ik ken.
Dit si mien leaven, dit is mien volk. ‘K wil ook nergens anders hen….’
Domme, heb niks met Bökkers maar ze komen net langs op mien oortjes. Dekt aardig de lading. Moos is de DJ, Papa dit lijkt op Skik. Ja, jongen…Ie hebt geliek

(Het is 21.47 uur) net thuus van Random Live, sprak boekdelen met enkele Kloosternarigheden. Zo kan het ook. Potverdikkemei Kerls, wij hadden samen volgend seizoen 4e klasse moeten spelen. Nu moeten wij het nog bewerkstelligen tegen SC Lemele, hoogstwaarschijnlijk op sportpark Westbroek van de FC Ommen. Sorry, ik dwaal af. Even resumè. We waren afgelopen zaterdag gewoon beter dan HTC. Na 45 minuten hadden we al voor moeten staan met 2 of misschien wel 3-0. Het gebeurde niet. Spanning? Zeg het maar. Binnenkant paal, net een fractie te laat. Na rust, hetzelfde beeld, voetballend liep het bij ons allemaal wat gesmeerder. HTC probeerde het wel maar schoffelde met verkeerde harken…. Geen kans op doel. Altena had een clean shirt… Gelukkig brak de toekomst de ban voor ons. Want als je niet scoort blijf je op gelijke stand hangen. Good-old Rolf Hofsink gaf puntgaaf voor en Collin Bouwhuis (dubbel l duzz…sorry) kopte snoeihard de 1-0 tegen de touwen. Loon naar werken. Hij heeft wat laten staan en het levert ons direct de zilvervloot op. Super Colllin… Nu sta je in de basis, je laat het zien dat je heel wat in je mars hebt. Net als Job. Ga nu niet bijbels worden maar Job schoot een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0 tegen de touwen. Twee spelers die het verschil kunnen en reeds hebben gemaakt. Er zit weer leven in Mariënberg. We hebben er dit seizoen lang op moeten wachten maar op het einde van de rit vallen gelukkig alle puzzelstukjes feilloos in elkaar…..

Nog 90 minuten vlammen….Nog 1x alles geven. Lemele is geen kattenpis… Maar iets zegt mij dat het ons gaat lukken. Hoop sterft as leste, maar het gaat ons lukken. Heilig van overtuigd! Genoeg biertjes gehad, Random Live was super maar ik baalde dat ik niet lang kon genieten van de dik verdiende zege op HTC uut Zwolle. Volgende week dan maar in het pittoreske Ommen. Laten we het doen….

Te​​​​​​kst: Alfred Dorgelo
Foto: Gerrit Heine

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.