Team Dalfsen behaalt groot succes bij Tour du ALS

0279943_1000029938.jpg

DALFSEN – Het ALS team Dalfsen was vorige week in Frankrijk voor de twaalfde editie van de Tour du ALS. Na intensieve trainingen in Bedon en de Mont Ventoux stond op 13 juni de grote uitdaging op het programma.

Teamlid Aart Hooijmeijer begon de dag met de ambitie om drie beklimmingen te voltooien, terwijl Aart van Dijk, Bernard Bos en Bertus Leijenhorst één beklimming planden. De start vanuit Malaucène bracht een indrukwekkende groep van 825 wielrenners, hardlopers, wandelaars en ALS-patiënten samen. De klim naar de top van 1900 meter bevatte zowel eenvoudige als steile stukken, met hellingen van 9-12 procent. Bij het bereiken van de top werden de teamleden hartelijk verwelkomd, een mooie beloning voor hun doorzettingsvermogen en prestatie. Na een welverdiende rust genoten ze van een spectaculaire afdaling met prachtige uitzichten. De dag werd afgesloten met een recordopbrengst van maar liefst 2.073.263 euro voor onderzoek naar de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS.

Onvergetelijke herinneringen

Tour du ALS richt zich op het vergroten van de aandacht en het inzamelen van geld voor ALS, met de hoop een medicijn te vinden. Het evenement biedt patiënten en hun naasten de kans om onvergetelijke herinneringen te maken. Thomas Acda vatte de essentie van het evenement treffend samen: “Tour du ALS is een evenement van grote emoties. Er wordt gestreden, gelachen en gehuild. Opgeven doen we niet, want we weten dat we een oplossing voor ALS gaan vinden.”

ALS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.