Sportclub Lemele en Mariënberg strijden om een plek in de 4e klasse

0279277_Lemele_-_1.jpg
Trainer Geert Tichelaar grensrechter Thomas van Leusen oud-trainer Johan Warmelink en elftaleleider Henk Warmink waren namens sportclub Lemele op een spionagetrip bij de nacompetitiewedstrijd Marienberg-HTC. De thuisclub won met 2-0 en is zaterdag in de finale de tegenstander van SC Lemele. De winnaar komt volgend seizoen uit in de vierde klasse de verliezer een treetje lager.

OMMEN – Een gemeentelijke voetbaltwist zo kun je het allesbeslissende duel tussen v.v. Mariënberg en sportclub Lemele op voorhand duiden. Beide clubs bevinden zich binnen de gemeentegrenzen van Ommen en omdat de finale van deze nacompetitiewedstrijd op neutraal terrein moet worden gespeeld, is sportpark Westbroek een voor de hand liggende strijdlocatie. Op moment van schrijven (zondag 2 juni) is de plaats van handeling nog niet definitief, dus is het zaak komende dagen de clubsites in de gaten te houden.

De ontmoeting kan worden gekenmerkt als een duel welke beslissend wordt over ‘leven of dood’. Toch zijn de uitgangspunten verschillend. Mariënberg heeft in feite niks te winnen, alleen te verliezen. De Westerpark-bewoners waren als nummer 11 van de eindklassering van klasse 4C Oost veroordeeld tot de p/d-tombola. In feite niks te winnen, want moet je behoud van je status als vierdeklasser beschouwen als een prijs? De club heeft wel wat te verliezen. Bij winst van Lemele is het stuivertje wisselen en wordt rood/zwart verwezen naar de vijfde klasse, vooralsnog het schrikbeeld voor de club gelegen aan de oostelijke gemeentegrens van Ommen.

Op het Westerpark in Beerzerveld waren veel supporters, maar zeker ook staf en spelers van SC Lemele getuige van de 2-0 winst van Mariënberg op HTC. De winnaar van dit duel zou in de finale tegenstander van SC Lemele worden. Trainer Geert Tichelaar was gedurende de wedstrijd voortdurend in conclaaf met zijn elftalleider Henk Warmink en grensrechter Thomas van Leusen, tevens ex-spelers van de hoofdmacht van Lemele. Ook Johan Warmelink, voormalig coach van diverse amateurclubs, waaronder zowel Lemele als Mariënberg, was van de partij. Het kwartet ‘voetbaldieren’ besprak onder het genot van een biertje of colaatje waar het gevaar op de groene mat loerde. Respect voor ‘oude voetbalmeester’ Rolf Hofsink, het brein en een onmisbare schakel in aanvallend opzicht bij de Beerzervelders, en routinier Michael Zweers, de natuurlijke leider achterin en uit hoofde van zijn veldfunctie verantwoordelijk voor ‘de dijkbewaking’. Of de spionagereis van de staf van Lemele resultaat heeft gehad, moet zaterdag blijken op de groene mat. En dan nog: hoe goed je de wedstrijd ook voorbereid, het blijft theorie, de spelers moeten het doen, op het veld moet het gebeuren.

Op de keper beschouwd heeft Mariënberg niets te winnen, alleen te verdedigen. Sportclub Lemele kende een goed seizoen, dat eindigde in een gigantische anticlimax. Het team van Geert Tichelaar stond zo’n beetje driekwart van de competitie aan kop van klasse 5C, maar moest in de eindfase de eer laten aan Sportlust Vroomshoop. De titel is verspeeld, maar promotie kan alsnog afgedwongen worden bij winst op Mariënberg. Dat is het grote verschil: Lemele heeft wat te winnen, Mariënberg wat te verliezen. Voor de regionale voetballiefhebber genoeg om met spanning, dan wel gezonde belangstelling naar dit duel uit te zien. Check de clubsites voor locatie en aanvangstijd.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.