Roparun Ommen haalt 30.000 euro op voor palliatieve zorg

0279253_Roparun_5.JPG

OMMEN – Wat ooit begon als een grapje, is wederom werkelijkheid geworden, En met veel succes! Tien jaar geleden nam een groep hardlopers en koorzangers van de katholieke kerk uit Ommen het initiatief om deel te nemen aan de Roparun, een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Destijds overwon de groep talloze tegenslagen, zoals een kapotte fiets, een defect busje en hagelstenen zo groot als golfballen, om de barre tocht van 550 kilometer te voltooien. Nu, tien jaar later, met grijze haren en stramme spieren, maar met dezelfde vastberadenheid, besloot het team opnieuw de uitdaging aan te gaan.
In de aanloop naar Pinksteren 2024 begon het avontuur opnieuw. Sponsorbijeenkomsten werden georganiseerd, loten verkocht, en nieuwe chauffeurs en masseurs geregeld. Het enthousiasme groeide en Team Ommen werd opnieuw gevormd.

Nieuw avontuur

Vrijdag 17 mei vertrok het team met een gehuurde oranje WK bus naar Parijs, waar ze in een hostel overnachtten. De volgende dag, zaterdag 18 mei, ging de tocht van start. Bij de startlijn in Parijs, waar 250 teams in strakke, herkenbare teamkleding klaarstonden, voelde Team Ommen de energie en de drive die hen uniek maakte. Na een foto met ambassadeur Nelli Cooman en een interview met Roparun TV, stonden ze als eerste team klaar om te beginnen aan de 550 kilometer lange reis, begeleid door fietsers en een racebusje. De race werd uitgevoerd in shifts van 60-70 kilometer, waarbij elk team van vier lopers, twee fietsers, een chauffeur en een navigator elkaar afwisselde. Na een shift verplaatste het team zich naar het basiskamp voor rust, voedsel en massages, voordat ze weer aan de volgende shift begonnen. De hele karavaan verplaatste zich zo onafgebroken door Frankrijk, België en Nederland, richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam op maandag 20 mei. Onderweg werden de deelnemers aangemoedigd door enthousiaste supporters in België en Brabant. Deze supporters creëerden een feestelijke sfeer in de dorpen waar de lopers doorheen kwamen, deelden snacks uit en zorgden voor muziek en aanmoediging, zelfs midden in de nacht. Tijdens de race kreeg het team steeds meer volgers via een groeps-vlog-app en ruim 300 mensen leefden mee met de gebeurtenissen onderweg. Dit leidde tot een indrukwekkende inzameling van meer dan 30.000 euro voor Hospice Ommen en Vechtgenotenhuis Ommen, beide organisaties die palliatieve zorg ondersteunen.

Een onvergetelijke ervaring

Na drie dagen van weinig slaap, grote inspanningen en een geweldige teamgeest, was de ontlading bij de finish intens. Familieleden werden omhelsd, tranen vloeiden, en de dankbaarheid was groot voor de behaalde finish en het opgehaalde bedrag voor de goede doelen. Dit avontuur heeft een onvergetelijke band gesmeed tussen de deelnemers, een band die de komende tien jaar zeker zal blijven bestaan.

Wie ook intersse heeft (jong of oud, in welke rol dan ook) om een keer deel te nemen aan deze unieke ervaring, kan contact opnemen met Carla Mastenbroek via email: via carlamastenbroek@live.nl. Sponsoren of doneren kan uietraard ook via bijgaande website. Roparun team Ommen bedankt iedereen die al heeft bijgedragen.

www.roparun.nl/teams/team-ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.