Rectificatie Actie Vakantietas: Helpt u mee?

0279155_kindertas.jpg

DALFSEN – Vorige week heeft u het al kunnen lezen: de Actie Vakantietas is weer gestart. Helaas is door een vergissing het verkeerde artikel naar de redactie gestuurd. “Dit heeft misschien voor verwarring gezorgd bij u als lezer, onze excuses hiervoor”, zo zegt de organisatie.

Sinds september 2023 valt de organisatie van de actie Vakantietas en de Sinterklaasactie onder Kindertas Dalfsen, een nieuw project van Stichting Noodfonds Dalfsen. “Hieronder willen we u graag de juiste informatie geven. Heeft u een mail gestuurd naar het mailadres uit het vorige bericht of een donatie overgemaakt op het banknummer uit het vorige bericht dan komt het zeker goed. Beide zijn nog in gebruik. Nogmaals excuus en we hopen natuurlijk dat u ook dit jaar weer mee doet aan de actie Vakantietas”, aldus de organisatie.

Kwetsbare gezinnen

Het duurt nog even maar dan staat de zomervakantie alweer voor de deur. Het is weliswaar nog geen zomer maar velen hebben de zomervakantie al geboekt. Ver weg of dichtbij, in ieder geval zijn het leuke dingen om naar uit te kijken. Helaas zijn er ook in de gemeente Dalfsen steeds meer kinderen uit kwetsbare gezinnen die niet op vakantie kunnen of een dagje uit kunnen gaan. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Een lange zomervakantie kun je dan hebben. Kindertas Dalfsen is daarom al druk bezig met de voorbereidingen voor de actie Vakantietas in alle kernen van de gemeente, waaronder ook Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Hoonhorst en het buitengebied. Dit doen zij o.a. in samenwerking met de diaconieën van de kerken in Nieuwleusen.

‘Fijne start’

Met de Actie Vakantietas van Kindertas Dalfsen wil de organisatie kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven graag verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. De rugzak willen zij graag vullen met zomerspeelgoed, schoolspulletjes, spellen en ijscobonnen voor het hele gezin.
“Ook dit jaar hopen wij deze kinderen weer een fijne start van de zomervakantie te geven. We hebben dan ook zeker uw hulp nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen. Alleen met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat we al deze gezinnen in de week voor de zomervakantie een Vakantietas kunnen brengen”, aldus de organisatie.

Aanmelden of sponsoren

Wie een kind (0 t/m 12 jaar) een vakantietas wil geven, kan zich aanmelden. Het is dan de bedoeling zelf een cadeautje te kopen (ter waarde van ongeveer 12,50 euro) aan de hand van een strookje met gegevens van het kind. Stuur hiervoor een email naar kindertasdalfsen@outlook.com met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Alle informatie wordt vervolgens thuis bezorgd. Daarnaast is Kindertas Dalfsen hard op zoek naar sponsoren, zodat er iets extra’s in de tas kan. Wie hiervoor voelt, kan een bijdrage overmaken op het bankrekeningnummer: NL 66 ABNA 0109 944216 t.n.v. Noodfonds Dalfsen o.v.v. ‘Actie Vakantietas’. Er kan ook gedoneerd worden via de doneerknop op de website of via bijgaande QR-code.

Wie gezinnen kent die voor deze actie in aanmerking komen, kan hen hierover informeren en/of hen aanmelden door een email te sturen. Verder kan het gehele jaar door ‘nieuw’ speelgoed worden ingeleverd bij Kindertas Dalfsen. Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met Marian Bekedam via kindertasdalfsen@outlook.com of bel: 06-10538330. Kijk voor de laatst nieuwtjes op Facebook of Instagram.

www.noodfondsdalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.