Politiek Verwoord: CDA Ommen

0279620_csmCDAOmmenvoorwebsite37c4700205.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Erik Veurink van het CDA aan het woord.

Wie kent hem niet, de CDA man in hart en nieren. Ik verdenk hem er van dat bij een wondje groen bloed tevoorschijn komt. Tegenwoordig fietsend met een helm op door Ommen (zouden er overigens meer moeten doen) en altijd goed gemutst. In verkiezingstijd zie je hem, vergezeld van zijn vaste kompaan Harrie Löwik, steevast de akkers (gelegen naast de N-wegen) voorzien van bilboards met een groot CDA logo.

Afscheid

Ik heb het natuurlijk over Jan Hekman, onze bestuursvoorzitter van het CDA Ommen. Jaren in de raad gezeten en nu inmiddels al weer jaren voorzitter van het bestuur van de Christen Democraten. Het is voor ons ook nog even wennen, maar op 12 juni neemt Jan afscheid van zijn voorzitterschap. Hierdoor krijgt Jan meer tijd voor zijn gezin en een beter excuus kun je niet bedenken. Daarnaast heeft het Ommer Mannenkoor hem gestrikt als nieuwe voorzitter. Op deze manier kunnen de mannen blijven doorzingen en worden wij als inwoners weer verzekerd van onze jaarlijkse potgrond….ook niet onbelangrijk. Langs deze weg wil ik Jan hartelijk bedanken voor zijn leiderschap en tomeloze inzet. Altijd meedenkend voor een betere oplossing middels het stellen van positief kritische vragen en altijd als eerste opstaan om de handen uit de mouwen te steken. Alle vergaderingen van het CDA liep hij af, of het nu gemeentelijk, provinciaal of op rijksniveau was, Jan was er bij. Maar het afscheid als voorzitter is niet het afscheid van het CDA Ommen. Als lid blijf je verbonden en betrokken, daar ben ik van overtuigd.

Positieve lijn

En mooi om te zien is dat het CDA weer een positieve lijn te zien geeft. Na meerdere lastige jaren, waarbij we de kiezer toch wat kwijt zijn geraakt, geeft de (voorlopige) uitslag weer hoop. Met eerlijke en fatsoenlijke politiek, waarbij de inhoud voorop staat. Ook binnen het CDA Ommen zien we deze positieve ontwikkeling. Uit contacten met inwoners merken we dat ze weer willen meedenken en zien we een groeiende interesse in de politiek in het algemeen en het CDA Ommen in het bijzonder. Vandaar dat we momenteel bezig zijn om een “politieke” avond te organiseren voor belangstellenden, een soort politiek café. Waarbij inwoners kunnen aangeven wat hen bezig houdt en wat ze van de politiek verwachten. Hierbij is de insteek om inhoud te combineren met ontspanning en gezelligheid. We willen het ook luchtig houden, want deze zaken kunnen prima samen gaan. Een datum is al gevonden, namelijk 24 september a.s. en nadere informatie volgt.

Tevreden glimlach

Tenslotte kom ik toch nog even terug op onze vertrekkende bestuursvoorzitter. Men zegt wel eens: “het is een kwestie van timing”. Maar na de exitpolls van de afgelopen Europese verkiezingen was Jan Hekman weer de eerste die de (voorlopige) uitslag binnen het CDA Ommen vol enthousiasme deelde. Ik zie het als vertrek met een tevreden glimlach, maar weet nu al: helemaal los kan hij het toch niet laten. En daar kunnen wij prima mee leven.

 

Erik Veurink,
Fractievoorzitter CDA Ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.