Pascal Mulder van HHC Hardenberg naar FC Emmen

0280176_Pascal_Mulder.jpg

OMMEN – We gaan zo’n twee jaar en vier maanden terug in de tijd. Pascal Mulder is op dat moment centrale verdediger bij Staphorst. Dat doet de inwoner van Arriën meer dan naar behoren. Zo goed dat het boomlange voetbaltalent een aanbieding krijgt van HHC Hardenberg, waar hij gretig op ingaat.

Het is een stap hogerop, maar Mulder is geen luchtfietser, maar een realist. Gevraagd naar zijn dromen kon destijds uit zijn mond worden opgetekend. “Waar ik van droom? Pfff…, ik wil mezelf niet bescheiden noemen. Wel realistisch. Ik moet het in Hardenberg eerst maar laten zien. Heb nog niks bewezen, maar heb er wel vertrouwen in. Zie het als een uitdaging om de basis te halen en heb er veel zin in. Je moet hard werken en jezelf blijven uitdagen om verder te komen vind ik. Het scheelt natuurlijk wel dat de technische staf het in me ziet zitten. Het is aan mij om dat vertrouwen en de verwachting waar te maken. Wie weet, als het goed gaat, komt een club als Emmen of zo voorbij, zou mooi zijn.”

In vervulling

De droom van de 25-jarige Mulder gaat na de zomer in vervulling. Begon als jochie bij OVC ’21, ging hij op jonge leeftijd bij PEC Zwolle in opleiding. Na acht seizoenen leek de droom uiteen te spatten, nadat de Zwolse profclub afscheid nam van een flinke groep voetbalbeloften. De voetballer uit het buurtschap Arriën werd omarmd door Staphorst, dat uitkwam in de derde divisie. Daar groeide Mulder uit tot aanvoerder en ‘Rots in de Branding’. HHC Hardenberg was het volgende stapje hogerop en naast de sportieve uitdaging aantrekkelijk vanwege de kortere afstand tot het ouderlijk huis. Ook in Hardenberg was Mulder binnen de kortste onomstreden en een vaste waarde voor trainer Pascal Diender.

Na twee seizoenen in het oranje van HHC heeft Mulder zijn handtekening gezet bij FC Emmen voor een seizoen, met een optie voor een tweede jaargang. “Ik heb altijd de droom gehad om profvoetballer te worden en ik ga die droom volgend seizoen verwezenlijken. Ik vind het geweldig om van mijn hobby mijn werk te maken en ga er alles aan doen om er een succes van te maken. Ik heb twee geweldige jaren bij HHC gehad, waarin ik me heb kunnen ontwikkelen als persoon en voetballer. Ik ben erg trots dat ik aanvoerder mocht zijn van de eerste selectie.”

Ook technisch manager Gert Heerkes van de Hardenbergse tweede divisionist beseft dat de transfer van Mulder bijzonder is: “Pascal heeft de afgelopen seizoenen bewezen dat hij een van de beste verdedigers uit de tweede divisie is. De sportieve promotie is daarom ook terecht.”

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.