Ommen moet op zoek naar nieuwe wethouder door vertrek Bart Jaspers Faijer

OMMEN – Wethouder Bart Jaspers Faijer gaat Ommen verlaten. Daarom moet Ommen op zoek naar een nieuwe wethouder. De gemeenteraad van Urk heeft maandagavond 17 juni 2024 Bart Jaspers Faijer (55 jaar, ChristenUnie) voorgedragen als burgemeester van Urk. Bart Jaspers Faijer is getrouwd, vader van vijf kinderen en woont in Rouveen. Sinds 2018 is hij wethouder in de gemeente Ommen. Voorheen was hij wethouder in de gemeente Staphorst.

De gemeenteraad van Urk omschrijft Bart Jaspers Faijer als een benaderbare, betrokken verbinder en een empathische bestuurder. Hij heeft een helpend netwerk op lokaal, regionaal en landelijk niveau. De gemeenteraad is ervan overtuigd dat Bart Jaspers Faijer met verve het boegbeeld van Urk zal zijn.

Koninklijk Besluit

Met de aanbeveling van Bart Jaspers Faijer door de gemeenteraad, is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties gaat nu de voordracht bij de Koning doen en bij Koninklijk Besluit wordt Bart Jaspers Faijer benoemd als burgemeester van Urk. Daarmee wordt hij de opvolger van de huidige waarnemend burgemeester Jan Westmaas.

Bart Jaspers Faijer wordt naar verwachting op 2 oktober 2024 geïnstalleerd als nieuwe burgemeester.

Tekst: Harry Woertink
Foto: gemeente Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.