Nog geen Oranjekoorts in Ommen

0279919_Oranje_-_2.jpg
In Ommen hebben enkele bewoners van de Sperwer wel zin aan het EK voetbal. Huis en tuin zijn opgetuigd met vaantjes vlaggen en spandoeken.

OMMEN – De Europese kampioenschappen voetbal staan op het punt van losbarsten. In Ommen is van Oranjekoorts nog geen sprake. Het enige oranje dat in het straatbeeld is te zien is afkomstig van de brievenbussen van PostNL of het deksel van de container voor plastic afval. In woonwijk de Dante is slechts aan de Sperwer enige uiting van hoop en voetbalsupport te zien, verder houdt de Vechtstad zich vooralsnog gedeisd. Toch wappert zo hier en daar de nationale driekleur aan de gevel, met daaraan een schooltas, een uiting van vreugde: de dochter of zoon des huizes is geslaagd voor zijn schoolexamen. De twee fenomenen zijn te combineren, getuige het rood-wit-blauw en een oranje schooltas welke aan de gevel van een woning in het noordelijke gedeelte van de Dante hing. Benieuwd of een goed resultaat in de openingswedstrijd tegen Polen gaat zorgen voor verhoging van de voetbalkoorts en meer vertoon van support in stad en ommeland voor onze nationale voetbaltrots in Duitsland. We gaan het zien!

 

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

Supporter van Oranje? Welnee geslaagd voor het schoolexamen. De oranjerugzak zet vast menigeen op het verkeerde been.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.