Nieuwleusen heeft op één dag zo’n honderd kleine rommelmarkten

0279274_Rommelmarkt_2.JPG

NIEUWLEUSEN – Op één dag had Nieuwleusen opeens bijna honderd kleine rommelmarkten. Inwoners boden afgelopen zaterdag op bijna honderd locaties, verspreid over het hele dorp, overtollige spulletjes aan vanaf hun eigen erf of tuin. Dat gebeurde in het kader van een nieuw evenement, ‘Rommelmarkt in de voortuin’, georganiseerd door Festiviteitenorganisatie Witpaard.

Dit plaatselijke organisatiebureau, gerund door Raymonda Witpaard en haar oudste dochter Allyssa, zette dit nieuwe evenement op poten. “We zijn twee jaar geleden begonnen met de lichtjeswandeling, die we overnamen van de Oranjevereniging. Die stopte ermee na de coronatijd, en we hoorden veel reacties van inwoners die dat jammer vonden”, vertelt Raymonda. “Afgelopen voorjaar organiseerden we een winactie met verstopte paaseieren, dat een groot succes werd.” Ook het grote aantal aanmeldingen voor de ‘Rommelmarkt in de voortuin’ verraste hen. “We deelden veel via Facebook en via kleine berichtjes in lokale media. Het ging op een gegeven moment best hard, vandaar dat we bij ongeveer honderd aanmeldingen gestopt zijn. We willen het overzichtelijk houden. Iedere deelnemer houdt het op de eigen oprit of in de eigen voortuin, dus afzettingen zijn niet echt nodig, maar je hebt als organisator wel een meldingsplicht naar de gemeente.”

Breed en divers

Het enthousiasme onder de deelnemende particulieren én hun klanten was in elk geval groot. Dat gold ook voor het aanbod, dat breed en heel divers was. Witpaard wil na een evaluatie bekijken of er een vervolg komt. Dat zal dan wel in Nieuwleusen zelf gebeuren; er zijn geen plannen om de opzet over te hevelen naar andere dorpskernen.
 

Tekst/Foto’s: Hans Keesmaat

Meer foto's

Koopjesjagers konden afgelopen zaterdag van alles van hun gading vinden op de rommelmarkten die particuliere bewoners op touw zetten in hun eigen voortuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.