Mevrouw Westerhof-Baarslag 103 jaar

0279259_103.JPG

DALFSEN – Mevrouw Westerhof – Baarslag werd op 31 mei 1921 geboren als Maria Hendrika Baarslag in Oudleusen op de boerderij de Landskroon, waar ze ook opgroeide. De Landskroon was vroeger een herberg aan de Hessenweg. Haar moeder kwam te overlijden toen ze tien jaar was.

Ze ging na de lagere school naar een voorloper van de huishoudschool in Dalfsen, de laatste jaren op school waren moeizaam vanwege de oorlog. Zij trouwde in 1945 Hendrik Westerhof en ze bleven op de boerderij de Landskroon wonen. Het echtpaar kreeg zeven kinderen, vier dochters en drie zoons. Ze heeft twaalf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Met een fotoscherm op haar kamer kan ze de levens van haar nazaten bewonderen. In 1960 verhuisden ze met zes kinderen naar een nieuwe ruilverkavelings boerderij aan de Oosterkampen in het Oudleusenerveld. Daar werd de jongste zoon Evert geboren. Haar echtgenoot Hendrik Westerhof overleed in 1985 en de boerderij werd overgedragen aan zoon Evert. Zij ging weer in Oudleusen wonen aan de Wolfkampstraat. Op 77- jarige leeftijd verhuisde ze naar het bejaardenhuis Rosengaerde in Dalfsen, waar ze tot op heden met veel plezier woont.

Bingo en bloemschikken

Mevrouw Westerhof kijkt graag naar blauw bloed en leest de Dalfser courant en de Stentor. Ze houdt van fietsen op de duofiets, en ook dit jaar hoopt ze op een zonnige dag weer even een uurtje te kunnen fietsen. Verder houdt ze van breien en zingen bij de Monda’s. Vorig jaar is er in Rosengaerde een nieuw zangclubje gestart en daar zingt ze ook bij. Ook geniet ze van activiteiten die in Rosengaerde georganiseerd worden, vooral bingo en bloemschikken vindt ze leuk. Haar 100-ste verjaardag, was een bijzondere feest, mede door het mooie weer kon het toen buiten gevierd worden. Haar 101-ste verjaardag vierde ze samen met kinderen en klein- en achterkleinkinderen bij de Koesafari Erve Vechtdal en haar 102-de verjaardag bij De Vreugdehoeve. Afgelopen zondag vierde zij haar 103-de verjaardag samen met kinderen, klein-, en achterkleinkinderen met een boottocht op de Vecht en bij speeltuin Madrid, waar zij vroeger ook al naartoe ging voor een uitje. Locoburgemeester André Schuurman feliciteerde haar in de tuinkamer van Rosengaerde feliciteren met deze mijlpaal.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.