Locoburgemeester André Schuurman prijst leerlingen voor hun inzet tijdens de ‘Week van Mooi Schoon’

0279612_IMG1482.JPG
Als bedankje overhandigde locoburgemeester André Schuurman een cadeau voor de schoolbibliotheek. Ook de andere deelnemende scholen hebben een cadeau ontvangen.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen vrijdag sloot locoburgemeester André Schuurman van de gemeente Dalfsen de ‘Week van Mooi Schoon’ feestelijk af bij basisschool De Zaaier in Nieuwleusen. Dit is een jaarlijkse actie waarbij leerlingen van basisscholen zwerfafval opruimen.

Meer dan 100 scholen en 6.800 leerlingen uit 18 gemeenten deden van 4 tot en met 7 juni 2024 mee aan deze belangrijke actie. In de gemeente Dalfsen zetten leerlingen van Kindcentrum Heidepark, De Wegwijzer, A. Baron van Dedem, Het Kompas, St. Cyriasschool en De Zaaier zich vol enthousiasme in om hun omgeving afvalvrij te maken. Deelnemende scholen ontvingen educatiematerialen. Op deze manier werden leerlingen zich spelenderwijs bewust van de gevolgen van zwerfafval. Daarnaast is het een gezellige buitenactiviteit met de klas. Voor opruimmaterialen (afvalgrijpers, handschoenen, veiligheidshesjes en vuilniszakken) werd gezorgd. Na afloop werden de materialen, samen met het verzamelde zwerfafval, opgehaald. Schuurman prees in zijn dankwoord de inzet van de kinderen en hun leerkrachten. “Wat fantastisch dat jullie helpen om afval op te ruimen! Plastic zakjes, blikjes en kauwgom horen niet op straat of in de natuur, maar gooien we in de prullenbak. Als we dat doen, blijft onze omgeving mooi en gezond voor onszelf en voor de dieren. Iedereen in onze gemeente is trots op jullie inzet.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.