Landbouwteam Ommen kijkt terug op geslaagde editie van ‘De Boer op!’

0279255_Landbouwdag.jpg

ARRIËN – Het Landbouwteam Ommen heeft een succesvolle editie van ‘De Boer op!’ achter de rug. Dit jaar konden kinderen en volwassenen met (meervoudige) beperkingen twee dagen lang genieten op het gastvrije Roke’s Erf in Arriën. Het evenement, dat al ruim zestien jaar plaatsvindt, biedt een uitje voor een doelgroep die niet vaak de kans krijgt om aan dergelijke activiteiten deel te nemen.

Op donderdag 30 mei werden de kinderen van ODC De Elzenhoek uit Ommen verwelkomd op de boerderij. Ze arriveerden ’s ochtends met diverse taxibusjes en werden hartelijk ontvangen. Ondanks hun Extra Meervoudige Beperkingen (EMB), waardoor verbale communicatie vaak lastig is, konden de kinderen met non-verbale communicatie goed duidelijk maken wat ze wilden beleven. Na een kort openingswoord werd er gestart met wat drinken en een plakje cake. Hierna kon iedereen het erf gaan verkennen. Er was veel te ontdekken: van het bekijken van de koetjes en kalfjes in de stal, het volgen van het klompenpad, het springen op het springkussen of de trampoline, tot het rijden op traptrekkers en spelen in de stroschuur. Ritjes op de trekker en de paardenkar zorgden voor extra plezier. De dag werd afgesloten met patatjes en snacks en een terugreis in een paardentram van ’t Belsenspan.

Bingo

Een dag later was het de beurt aan een groep volwassenen van De Dante. Ook zij genoten volop van de activiteiten op de boerderij. Naast de gebruikelijke ontdekkingen en ritjes op de trekker en paardenkar, konden de deelnemers meedoen aan een bingo met leuke prijsjes. Vrijwilligers bakten ondertussen pannenkoeken. Ook deze groep werd met de paardenhuifkar weer teruggebracht naar Ommen.
Het Landbouw Team Ommen kijkt tevreden terug op twee zeer geslaagde dagen. Dit evenement was mogelijk dankzij het sponsorgeld van de jaarlijkse Bissingh Landbouwdag en de hulp van enthousiaste vrijwilligers en begeleiders. Een speciale dank gaat uit naar de sponsoren en de mooie locatie bij Roke’s Erf.

Bissingh Landbouwdag

Op 31 juli is er weer een Ommer Bissingh Landbouwdag. Dit evenement belooft weer een dag vol activiteiten te worden, met een veekeuring, agri-fair bij De Wulp, een braderie in het centrum en een afwisselende fietstocht langs landbouwgerelateerde bedrijven. Het is een kans om zelf de boerderijdieren te bewonderen en te genieten van de agrarische sfeer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.