Koorbazen uit Zwolle veroveren Bostheater Ommen

De kop is er af in Bostheater Ommen, dat een daverende opening kende met Koorbazen uit Zwolle

OMMEN – Goeiemorgen vader, dat was even zwaar boven verwachting zondag. Dat het a capella mannenkoor uit Zwolle volk zouden trekken richting Bostheater Ommen werd wel voorzien, maar poeh, poeh, poeh, een volle bak? Nee. Toch namen meer dan tweeduizend man de moeite om de berg achter recreatieoord Ommerland te bestijgen. De parkeerders waren even in paniek, want tegen 4 uur in de middag stond het weiland rammetje vol. Deze keer niet met koeien, maar met ‘heilige koeien’. Gelukkig was 4 uur ook de tijd van aanvang, dus die paar na ijlende auto’s met bezoekers werden her en der in wat vergeten hoekjes gedrukt.

De bazen voerden de spanning op. Waar blijft dat vijftigtal ‘zwarte zanglijsters’. Een kwartier na de geplande tijd kwam het zingende leger, gekleed in zwart, plots uit het bos gemarcheerd, linea recta richting podium, om vervolgens vanaf de eerste noot het gehoor bij de strot te grijpen. Want dit even eigentijdse als tegendraadse mannenkoor is verre van traditioneel en vuurt een combi van rock, spoken word, beatbox, hiphop en weet ik veel allemaal op haar gehoor af. Van rockklassiekers als ‘Kashmir’ van Led Zeppelin en ‘Heroes’ van David Bowie via allerlei tussendoortjes en muzikale uitstapjes, richting krakers van Radiohead en Nirvana. Het publiek genoot, zong mee en klapte mee. Perfect weer, veel bekenden, lachende gezichten, keuveltje links, babbeltje rechts, biertje erbij, niks mis mee.

Kortom, dit openingscadeautje van Bostheater Ommen viel perfect in het pulletje. Mooie kennismaking ook voor publiek dat nooit eerder een bezoekje bracht aan dit fraaie openluchttheater. Voor wie er niet bij kon zijn, er liggen nog kansen voor zowel gratis, als betaalde shows. En natuurlijk is er net als elk jaar ook aan de jeugd gedacht. In het hoogseizoen prijken drie kindervoorstellingen op de affiche. Check www.bostheaterommen.nl, op deze site onder meer info over parkeren, route en het verdere programma van 2024.

Tekst: Willem Lampe

 

Zo’n vijftig ‘zwarte zanglijsters’ wist een propvol Bostheater te vermaken met voor een mannenkoor gezien a typisch materiaal

Meer foto's

Zo'n vijftig 'zwarte zanglijsters' wist een propvol Bostheater te vermaken met voor een mannenkoor gezien a typisch materiaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.